Flutur: In unele primarii este nevoie de reduceri de personal

Luni, 10 August 2009, ora 16:36
1024 citiri
Flutur: In unele primarii este nevoie de reduceri de personal

Gheorghe Flutur, vicepresedinte PD-L si presedinte al CJ Suceava, sprijina ideea reducerii cheltuielilor cu personalul din administratia locala, inclusiv prin disponibilizari, insa spune ca acestea ar trebui sa survina doar dupa introducerea standardelor de cost.

Flutur a spus ca evolutia economica impune o serie de masuri mai severe care se pot concretiza inclusiv prin disponibilizari din cadrul aparatului administratiilor locale, insa a precizat ca aceste concedieri trebuie precedate de introducerea standardelor de cost care vor indica in mod precis unde se impun ajustarile de personal.

"Standardele de cost vor arata unde trebuie sa ajustam. Traversam o perioada grea si trebuie sa ne intindem cat ne este plapuma", a spus Flutur, precizand ca este necesar ca fondurile economisite astfel sa primeasca o destinatie clara.

El a sustinut ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, a recurs la o reducere de personal din cadrul institutiei pe care o conduce si a spus ca masuri similare pot fi adoptate si in alte consilii judetene sau primarii.

"Sunt convins ca exista primarii si autoritati ale administratiei unde este loc de ajusta", a adaugat Gheorghe Flutur.

Restructurarea institutiilor de stat se va face raportat la standardele de cost, care se vor aplica atat pentru administratia publica, cat si pentru domeniile sanatatii, asistentei sociale si invatamantului preuniversitar, a anuntat miercurea trecuta premierul Emil Boc.

El a precizat ca ministerele au termen o luna pentru a prezenta Guvernului "viziunea" lor cu privire la standardele de cost pe urmatoarele componente: administratie publica (primarie, consiliu judetean, prefectura - care vor avea fiecare un standard de cost pentru aparatul propriu), asistenta sociala, domeniul sanatatii si invatamantul preuniversitar.

Premierul anuntase, saptamana trecuta, ca Executivul va stabili standarde de cost, reprezentand sumele considerate ca fiind optime pentru functionarea institutiilor publice, pentru primarii si ministere.

Premierul a spus ca in comune cu o populatie asemanatoare primariile au fie 7-8 persoane in aparatul propriu, fie 30-40.

"Vom stabili standardul de cost pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala in raport cu populatia pe care o are. Asta inseamna ca vom evita aceste cheltuieli abuzive ale banului public care astazi exista la nivel local", a spus el.

Citeste si:
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Mă simt înșelat. N-ar fi prima oară când mi se întâmplă, doar că de astă dată cel care mi-a facut-o are funcția supremă în stat. L-am votat de două ori. Prima dată am zis că nu...
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut din nou scandal în Parlament miercuri, 27 octombrie, după ce Simona Spătaru (USR) le-a cerut colegilor să voteze pentru obligativitatea certificatului...
Sursa: rNews