Flutur vrea reducerea taxelor pe munca

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 18:05
1188 citiri
Flutur vrea reducerea taxelor pe munca

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, vrea ca printre prioritatile Guvernului sa fie inclusa reducerea taxelor pe munca, alaturi de masuri care sa stimuleze investitorii.

"In economie lucrurile se misca greu, chiar si in cazul investitiilor finantate cu fonduri europene. Nu exista initiativa suficienta si asta nu ti-o poate face statul. Statul iti face drumuri, apa, canal, dar nu-ti poate face ferma de oi. Facem si noi jumatate de pas, fac si ei. Daca facem sezatori ca-i greu si or sa vina italienii sa ne faca ferme, inseamna ca avem si noi o problema", a spus Flutur, informeaza Monitorul de Suceava.

Vicepresedintele PD-L a mai spus ca o dificultate cu care se confrunta investitorii romani este cea a lipsei fondurilor pentru cofinantare si dobanzile mari practicate de banci la credite.

"Trebuie ca antreprenorul sa fie stimulat. Ala trebuie sa-ti fie partenerul, pentru ca ala creeaza locuri de munca. Sunt doua sisteme de gandire: vrem sa incurajam locuri noi de munca si mediul de afaceri sau nemunca, statul acasa si stimulentele? Noi vrem sa indreptam taxarea muncii (n.red. in Romania munca este taxata de stat cu 49 la suta), trebuie o fiscalizare incurajatoare pentru investitori, trebuie ca antreprenorul, cel care vrea sa faca ceva, sa fie stimulat", a conchis Flutur.

#Gheorghe Flutur reducere, #reducere taxa munca , #stiri Gheorghe Flutur