PD-L si UDMR sustin revocarea lui Geoana de la sefia Senatului

Luni, 08 Martie 2010, ora 14:21
3404 citiri
PD-L si UDMR sustin revocarea lui Geoana de la sefia Senatului

PD-L si UDMR au decis, luni, in sedinta Coalitiei, revocarea lui Geoana din functia de presedinte al Senatului, sub pretextul multiplelor abateri pe care acesta le-a comis.

Pe de alta parte, Biroul Permanent al PD-L a dat un vot de sustinere, in unanimitate, in ceea ce priveste demersurile pentru sanctionarea lui Mircea Geoana si pentru inceperea demersurilor de schimbare a sa din functie, in urma repetatelor abateri de la statutul Senatului, a anuntat Gheorghe Flutur.

"(...) Ultima abatere, flagranta, se refera la refuzul de a pune pe ordinea de zi discutia cu privire la statutul senatorilor independenti. Mircea Geoana este presedintele senatorilor PSD, trebuia sa inteleaga ca este presedintele Senatului.

Domnul Geoana nu este la prima abatere. Va amintesc votul multiplu prezentat pe larg de mai multe ori si refuzul, tergiversarea de a demara procesul de constituire a comisiei de modificare a Constitutiei, asa cum ne obliga referedumul de anul trecut privind Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari. Aici nu este facultativ acest demers", a declarat Flutur.

Astfel, senatorii PD-L au girul politic al partidului pentru demararea procedurilor de sanctionare prin schimbarea din functie a lui Geoana.

Gheorghe Flutur a mai anuntat ca joi, 11 martie, va fi convoncat Colegiul Director National al PD-L, in cadrul caruia presedintele PD-L, Emil Boc, va prezenta o analiza a actului de guvernare pana in momentul de fata la nivel national si la nivel local.

Cererea de revocare a lui Mircea Geoana, depusa la Senat

PD-L a depus saptamana trecuta o solicitare de revocare din functie a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, semnata de 57 senatori.

Revocarea presedintelui Senatului se poate realiza in doua situatii. Prima presupune cererea a minimum o treime din numarul total de senatori (adica cel putin 46 de semnaturi), daca seful Camerei incalca prevederile Constitutiei sau daca "incalca grav sau in mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului sedintelor comune".

A doua situatie presupune o solicitare din partea a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor (adica, cel putin 69 de semnaturi).

Citeste si:
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat marți, 26 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, continuându-și activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a...
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul Daniel Fenechiu, surprins de George Simion cu țigara aprinsă în Parlament. Răspunsul liderului liberal: ”Ești un jeg ordinar” VIDEO
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost surprins de copreședintele AUR, George Simion, în timp ce fuma în clădirea Parlamentului. Între cei doi parlamentari a avut loc un schimb dur de...
Sursa: Ziare.com