Ziare.com

Gheorghe Funar propune ca tara sa fie condusa de popor prin referendumuri nationale

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 15:11

   

Gheorghe Funar propune ca tara sa fie condusa de popor prin referendumuri nationale
Candidatul independent la presedintie Gheorghe Funar propune in oferta sa electorala ca tara sa fie condusa de popor prin referendumuri nationale.

"Aceasta este oferta mea electorala de baza, respectiv, propun si solicit poporului sa accepte sa fie adoptat principiul democratic al conducerii Romaniei de catre popor prin referendumuri nationale iar Parlamentul, presedintele si Guvernul, precum si partidele politice sa fie obligate sa indeplineasca obiectivele stabilite de majoritatea cetatenilor romani prin referendum. (...)

Oferta pe care o fac votantilor este de a alege intre democratie, intre conducerea tarii de catre popor si continuarea dictaturii partidelor politice", a declarat Funar duminica intr-o conferinta de presa.

PSD si UDMR, pact secret pentru Tinutul Secuiesc? Funar: S-a pus la cale ceva extraordinar de periculos

El a opinat ca partidele politice i-au "pacalit" pe cetateni si dupa ce "au fraudat alegerile", au instaurat "dictatura impotriva poporului".

"Aceste partide politice care au fost infiintate la comanda straina au recurs la tot felul de metode de a fura votul romanilor. La inceput au facut-o cu manusi, iar in ultimii ani, la ultimele alegeri, cum au fost si cele din 2012 si cum se pregatesc si acestea din noiembrie 2014, s-au lasat manusile la o parte", a sustinut Gheorghe Funar.

Gheorghe Funar - Ce promite

Potrivit acestuia, Guvernul Ponta a modificat legea electorala cu incalcarea Constitutiei si in prezent turismul electoral este posibil.

"Alianta dintre PSD, UNPR si PC pe de o parte si ceilalti din ACL au facut o repetitie privind turismul electoral. (...) Ii asigur pe cei care sunt implicati in pregatirea fraudarii alegerilor ca urmeaza sa plateasca in baza Constitutiei cetatenilor, pentru ca spre a trece la democratie in Romania, vom adopta aceasta Constitutie in maxim trei luni de la inceputul anului viitor. Aceasta prevede ca partidele politice care sunt implicate in fraudarea alegerilor se dizolva si ca aceia care incalca legea sunt aspru sanctionati. Este prevazut ca aceia care participa la fraudarea alegerilor urmeaza sa plateasca cu inchisoare si confiscarea integrala a averii", a adaugat Gheorghe Funar.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2997 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In umila mea parere domnul Funar se straduieste sa fie cel mai

absurd dintre candidatii la presedentie:
1."sa fie adoptat principiul democratic al conducerii Romaniei de catre popor prin referendumuri nationale"
2."vom adopta aceasta Constitutie in maxim trei luni de la inceputul anului viitor."
3. "Aceasta prevede ca partidele politice care sunt implicate in fraudarea alegerilor se dizolva si ca aceia care incalca legea sunt aspru sanctionati."
4."Este prevazut ca aceia care participa la fraudarea alegerilor urmeaza sa plateasca cu inchisoare si confiscarea integrala a averii"

Daca n-ar fi fost primar poate ca as fi trecut cu vederea faptul ca in Romania nu se pot organiza lunar sau la 2 saptamani referendumuri.
Constitutie adoptata in maximnum 3 luni suna a dictatura curata!
Dizolvarea partidelor politice nu mai lasa loc de indoiala in privinta dictaturii!
Inchisoare si confiscarea integrala a averii pentru fraude electorale ar fi o pedeapsa disproportionata care ma duce cu gandul la nerespectarea drepturilor omului.

 

Dl. Funar a inteles gresit democratia elvetiana inde referendumul

este larg utilizat.
Dar ceea ce tine de democratia directa pe care o propune, se numeste INITIATIVA pupulara. Care este considerata un acelerator al democratiei. Este initiata de un comitet public si are nevoie de 100'000 de semnaturi de cetateni cu drept de vot(in CH). Mai exista si PETITIA care este personala si deschisa oricui, cu drept de vot sau nu, elvetian sau strain.
Referendumul este o frana, in general, destinata sa suspende aplicatia unei legi fpromulgate de catre Parlament. Sint necesare 50'000 de semnaturi valabile.
Nu explic mai mult, democratia directa nu se poate exporta inca in Romania. Si nici in multe tari europeene, de altfel. Este ceva care s-a dezvoltat in citeva sute de ani de istorie...
Dar este bine ca cineva se inspira si incearca sa amelioreze viata civica romaneasca.

 

Este o propunere demna de luat in seama ! Si poate singura !

Intr-o tara care se scufunda rapid !!

Nu cred ca ceilati candidati au o propunere

asa de concreta, in a stirpi actuala clasa politica din Romania.
Indiferent de influenta ideii, sau umila parere a altora, cred ca este cea mai demna propunere de luat in practica, cit mai urgent!
Altfel vom ajunge o tara Pontache, cu hotii la inaintare!

 

Cu parere de rau,dar aproape tot poporul il cunoaste pe acest

CLOVN.

 

Clovn?

....in comparație cu Mazăre e un bebeluș!!! Apropo, in Cluj ''clovnul´´ a făcut treaba!!! Probabil ar fi omul potrivit sa pune UDMR-ul cu botu pe labe...

Bine ca nu propune sa vopsim bancile parcului in culori de tricolor

Daca numai atita propune, este in regula inca...
Pericolul ar apare doar daca ar propune sa vopsim bancile in parcuri, in culorile tricolorului.

 

Poate ti-ar conveni mai bine....

...in culorile ''secuilandia´´?! Cu Ponta totul e posibil doar sa mai roada cațiva ani din ciolan!!! Tu crezi ca unui american i-ar fi rușine cu băncile vopsite in culorile naționale? Numai la anumiți romani(aici nu pun minoritățile care nu se considera romani), am văzut sentimentul de rușine fata de culorile steagului tari in care s-au născut? Sau vrei sa te pună Putin sa le pui pe ale lui...?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor