Ponta, ofiter acoperit: Funar sesizeaza Curtea Constitutionala

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 18:00
4118 citiri
Ponta, ofiter acoperit: Funar sesizeaza Curtea Constitutionala

Candidatul independent la presedintie, Gheorghe Funar, a anuntat ca va sesiza joi Curtea Constitutionala cu privire la dezvaluirile sefului statului referitoare la Victor Ponta.

"In urma dezvaluirilor publice facute de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, cu privire la ofiterul acoperit Victor Viorel Ponta, actualul premier si candidat la alegerile prezidentiale, in toata mass-media este dezbatut, pe larg, acest subiect. Dar, de la vorbe trebuie sa se treaca la fapte. Pe cale de consecinta, in ziua de 16 octombrie a.c., voi sesiza, cu acest caz, Curtea Constitutionala a Romaniei, care este obligata sa vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

Voi propune sa fie acceptati si citati ca martori domnii Victor Viorel Ponta si Traian Basescu, care detine si probe testimoniale, aratate la televizor", se arata intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de Funar.

El a precizat ca, "dupa o lunga pregatire mediatica", incepand cu ziua de 13 octombrie, in campania electorala pentru alegerile din noiembrie au aparut informatii referitoare la candidatul Victor Ponta, care "a fost ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe (SIE), in perioada 1997-2001, cand detinea functia de procuror".

Basescu a dezvaluit: Ponta a fost ofiter acoperit al SIE

Funar aminteste ca articolul 132, alin.2, din Constitutia Romaniei prevede ca "Functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior".

Potrivit lui Funar, Curtea Constitutionala "va decide, pe baza de probe, daca Victor Viorel Ponta a incalcat Constitutia si Legea electorala nr.370/2004, precum si daca ii poate valida candidatura pentru turul doi al alegerilor din noiembrie, in cazul in care obtine numarul de voturi".

Ponta, prima reactie dupa dezvaluirile lui Basescu: Sunt numai minciuni. O sa ma rog si pentru el

"In functie de decizia Curtii Constitutionale, in acest caz unic la alegerile prezidentiale din ultimii 25 de ani, premierul Victor Viorel Ponta va sti daca mai candideaza sau se retrage din competitie si ramane, degeaba, numai pe buletinul de vot si pe milioanele de afise, bannere, cearceafuri electorale etc cu care a impanzit toata tara pe banii contribuabililor romani", a adaugat Funar, conform sursei citate.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...