Funar mizeaza pe Nastase la europarlamentare: Le blocam calculatoarele si exit-poll-urile! - Interviu

Marti, 18 Martie 2014, ora 07:12
5314 citiri
Funar mizeaza pe Nastase la europarlamentare: Le blocam calculatoarele si exit-poll-urile! - Interviu

Presedintele PRM, Gheorghe Funar, a confirmat ca Ilie Nastase este aproape de a candida la alegerile europarlamentare, de pe prima pozitie a listei partidului. De asemenea, a explicat cum va candida si Corneliu Vadim Tudor la aceste alegeri.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a spus, pentru Ziare.com, ca Nastase "a dat lectii de patriotism" si ca le va prezenta eurodeputatilor situatia etnicilor maghiari din Romania.

De asemenea, Gheorghe Funar a explicat care este situatia lui Corneliu Vadim Tudor fata de PRM si cum va decide acest lucru posibila candidatura a fostului tenismen pentru Parlamentul European.

Ilie Nastase candideaza la europarlamentare din partea PRM, daca-i permite timpul (Video)

I-ati propus lui Ilie Nastase candidatura la alegerile europarlamentare. Care este situatia, va candida?

Pe mine m-a impresionat in mod deosebit de placut Ilie Nastase intr-o emisiune grozava, el a dat lectii de patriotism la poporul roman si mai ales la cei care si-au pierdut coloana vertebrala in ultimii 25 de ani si mai ales demnitatea de a fi romani.

Ilie Nastase, de doua-trei ori, cel putin, a afirmat repetat ca asteapta propunerea unui partid si va candida pe lista partidului care ii ofera sansa sa ajunga in Parlamentul European. Acolo vrea sa le prezinte eurodeputatilor care este situatia reala a etnicilor unguri din Romania, care este politica parsiva a Ungariei si a eurodeputatului Tokes.

Ilie Nastase, revoltat de afirmatiile lui Tokes: Ma duc in PE si stau in fata pana vine Barroso

Dupa emisiune, am discutat cu el, si-a manifestat bucuria de a candida pe lista noastra. Am discutat si azi (luni - n.red.) cu Ilie Nastaste pe tema aceasta. Noi asteptam sa se clarifice, la Biroul Electoral Central, in sedinta de maine (marti - n.red.), cu pretentiile cetateanului Corneliu Vadim Tudor, care in calitate de persoana fizica vrea sa candideze sau sa faca liste pentru zisi si candidati ai PRM.

Noi am depus la BEC toate inscrierile facute in cursul saptamanii trecute, in registrul partidelor politice, unde Vadim a fost radiat cu data de 20 iulie 2013. Asteptam decizia de maine (marti, n.red.) a BEC si apoi, dupa aceasta decizie, eu comunic si il asteptam (pe Ilie Nastase - n.red.) sa-si intocmeasca dosarul de candidat. Mi-a promis ca, daca totul este clarificat si poate candida fara niciun fel de probleme, isi intocmeste dosarul in zilele urmatoare.

Ce sanse sunt sa candideze, in acest moment?

Sanse foarte mari, eu cred ca, dupa decizia BEC de maine, lucrurile s-au clarificat si e posibil ca marti sa-si intocmeasca dosarul.

Va fi primul pe lista PRM?

Eu am sa-l propun sa fie port-drapelul. Avem candidati foarte valorosi, va fi dificil de ales. El merita, prin tot ce a facut pentru neam si tara, in viata de mare sportiv.

(...) Ilie Nastase este un bun roman, un mare patriot, un sportiv care ne-a facut cinste ani de zile si ne-a umplut inimile de bucurie, de mandrie.

A spus ca va vorbi in Parlament despre situatia etnicilor maghiari, dupa care poate renunta la functia de europarlamentar...

Da, spunea ca renunta, nu vrea sa ramana eurodeputat, are alte preocupari, are afaceri. Deci nu vrea sa ramana in Parlamentul European. El vrea sa se duca sa-si faca datoria de patriot roman si noi, cei din PRM, ii oferim sansa aceasta.

Si, in eventualitatea aceasta, va fi inlocuit de urmatorul pe lista?

Da, se va trece in mod normal la inlocuire, deci intra altul de pe lista, dupa Ilie Nastase, nu este nicio problema.

Cat are partidul in sondaje, pentru europarlamentare, in acest moment?

Nu ne intereseaza sondajele. Le stricam toate socotelile. Asa cum Nadia Comaneci le-a blocat calculatoarele la Montreal, cu prima nota de 10 din gimnastica, si noi o sa le blocam calculatoarele si exit-poll-urile in 25 mai, seara.

Funar: Gata cu dictatura in PRM! Parlamentare si prezidentiale in 2013 - Interviu

Care este situatia lui Corneliu Vadim Tudor, vizavi de PRM?

Este un simplu cetatean, nu mai este membru al PRM din 27 iulie 2013 si nu mai este presedinte al partidului cu data de 20 iulie 2013.

Dar daca va dori sa candideze la europarlamentare?

Poate, ca independent, sa incerce. Nu stiu daca reuseste sa stranga 100.000 de semnaturi. Nu cred sa reuseasca lucrul acesta. Pe lista PRM n-are nicio sansa. El nici nu este membru de partid. El intai trebuie sa mearga in Bucuresti, la organizatie de sector, sa faca cerere de primire in partid. Daca este acceptata cererea respectiva, atunci putem discuta, dar pentru alegerile de acum nu are nicio sansa. Pentru cele de peste cinci ani, ramane de vazut.

Vadim Tudor, exclus din PRM. Funar este noul presedinte (Video)

Noi avem usa deschisa la PRM pentru cei care doresc sa activeze. Vadim Tudor, fiind un caz mai special, cererea lui va fi analizata cu mai multa atentie, sunt convins, la organizatia de baza unde se duce sa faca cererea.

Eu nu candidez, am declarat lucrul acesta. Avem alti colegi foarte buni, valorosi, care vor strange enorm de multe voturi. Eu am treaba destula acasa.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după...
#Gheorghe Funar Nastase europarlamentare, #Ilie Nastase alegeri europarlamentare, #Ilie Nastase candidat PRM europarlamentare , #PRM
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
Poza adevar
adevar
rank 1
Nastase-o cantitate ...fixa si nula la toate capitolele...