Funar: Planul secret al Ungariei pentru Ardeal

Autor: Ana Ilie
Luni, 12 August 2013, ora 20:29
9701 citiri
Funar: Planul secret al Ungariei pentru Ardeal
Foto: Arhiva

Noul sef al PRM, Gheorghe Funar, anunta ca Ungaria pregateste anexarea Ardealului.

Potrivit lui Funar, planul secret al Budapestei ar urma sa se puna in aplicare anul viitor, la Bruxelles. "Reactia lui Basescu este extrem de palida fata de planul de anexare al Ardealului de catre Ungaria", a explicat Funar, luni seara, la B1Tv.

Funar a continuat sustinand ca "pentru la anul este pregatit acest plan secret, Dictatul de la Bruxelles".

Seful PRM are si doua dovezi in sprijinul afirmatiilor sale, cetateniile ungare acordate romanilor si improprietaririle cu imobile in Ardeal.

"Am doua dovezi: acordarea dublei cetatenii la romanii get beget, in mod gratuit, intr-o luna de zile. Pana la anul va ajunge la peste 5 milioane de cetateni romani, urmand ca Ungaria sa ceara la Bruxelles autodeterminare. In al doilea rand, improprietarirea cu imobile, Ungaria si ungurii au obtinut in Ardeal imobile de peste 100 milioane de euro", a aratat Funar.

Funar a criticat, cu o zi inainte, lipsa de reactie a autoritatilor romane fata de declaratiile facute de liderului partidului maghiar Jobbik la Joseni, despre necesitatea obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc, si a precizat ca va sesiza Parchetul.

Funar va sesiza Parchetul in legatura cu declaratiile sefului Jobbik

"Sunt multe ilegalitatile pe care le-a facut Gabor Vona, incepand cu incalcarea Constitutiei si terminand cu infractiuni din Codul penal impotriva statului roman. Procurorii trebuie sa-si faca datoria.

In timp ce se deruleaza asemenea manifestari anti-romanesti, procurorii cerceteaza spaga de 100 de lei pentru aflarea subiectelor la Bac sau mita de 200 de lei pentru a mitui o comisie de examen la un liceu din Bacau. Altii, vin din Ungaria si fac apel la actiuni rapide si in forta pentru dezmembrarea Romaniei si nu se cerceteaza nimic", a avertizat Funar.

Presedintele partidului extremist ungar Jobbik, Vona Gabor, prezent la tabara de vara a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), a anuntat ca formatiunea sa nu va renunta la lupta pentru anularea Tratatului de la Trianon, care a consfintit granitele Romaniei de astazi.

"Guvernul ungar nu a adus in discutie la nivel international problema Trianonului si a autonomiei Tinutului Secuiesc. Nu vom renunta la scopul nostru, ca toti maghiarii sa traiasca intr-o singura patrie. Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate", a spus Vona in cadrul discursului sau de la Borzon, judetul Harghita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
Primarul Alexa Chifa din comuna Poienile de sub Munte, ales din partea USR, s-a alăturat PNL Maramureş. ”Echipa PNL Maramureş devine pe zi ce trece mai puternică. Tineri, seniori,...
Partidele care au cele mai multe femei pe listele pentru alegerile europarlamentare. Bărbații întrunesc două treimi din total
Partidele care au cele mai multe femei pe listele pentru alegerile europarlamentare. Bărbații întrunesc două treimi din total
Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide pentru alegerile europarlamentare din iunie sunt femei. Cele mai multe candidate se regăsesc pe listele REPER, AUR şi SOS România, urmate...
#Gheorghe Funar Ungaria anexare Ardeal, #Funar Ungaria Ardeal , #PRM