Gheorghe Funar cere scoaterea UDMR de la guvernare si in afara legii

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 17:36
2007 citiri
Gheorghe Funar cere scoaterea UDMR de la guvernare si in afara legii
Foto: Arhiva

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, cere organizarea unui referendum pentru scoaterea UDMR de la guvernare, precum si in afara legii.

Secretarul general al PRM a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in cazul in care presedintele Traian Basescu nu va organiza referendumul, e necesara interventia partidelor politice si a societatii civile.

"Este necesar ca sa fie organizat, cat mai rapid, un referendum national pentru scoaterea de la guvernare si in afara legii a UDMR. Daca presedintele Basescu nu va decide organizarea acestui referendum este necesar ca partidele politice care apara interesele poporului roman si Uniunea "Vatra Romaneasca", Societatea Cultural-Patriotica Avram Iancu, Astra, Forumul Civic al Romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures, Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Greco-Catolica sa ceara public organizarea referendumului national, pana nu este prea tarziu", a precizat Gheorghe Funar.

Gheorghe Funar aduce mai multe acuzatii UDMR si Ungariei.

"La Budapesta a fost interzisa de catre conducerea Ungariei sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei la Teatrul National. (...) Nu s-a permis ca in 30 noiembrie 2010 sa fie inchiriata, la Teatrul National din Budapesta, o sala pentru un concert de muzica clasica din repertoriul compozitorilor George Enescu si Bela Bartok si pentru o receptie cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. (...) Tot la Budapesta si tot in preajma zilei de 1 Decembrie 2010 a avut loc o alta actiune antiromaneasca si impotriva Statului National Unitar Roman.

In ziua de 19 noiembrie 2010, in Parlamentul Republicii Ungare s-a desfasurat sedinta Consiliului National Secuiesc din Romania, la care au participat 300 de etnici unguri din tara noastra. Dupa ce au fost primiti de presedintele Parlamentului ungar, cei 300 de unguri din judetele Covasna, Harghita si Mures au depus un juramant pe coroana regelui Stefan cel Sfant si au promis ca vor lupta pentru autonomia asa - zisului tinut secuiesc, ca prim pas spre independenta si ruperea Ardealului de Romania", sustine Gheorghe Funar.

Secretarul general al PRM considera ca, in baza principiului reciprocitatii, si autoritatile romane ar trebui sa interzica pe teritoriul Romaniei toate sarbatorile Ungariei.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#PRM Gheorghe Funar, #organizare referendum , #PRM