Hagi vrea sa faca minuni cu Academia: Vom ajunge ca Barcelona!

Sambata, 20 August 2011, ora 10:40
3804 citiri
Hagi vrea sa faca minuni cu Academia: Vom ajunge ca Barcelona!

Academia Gheorghe Hagi a castigat trofeul Talent Cup joi seara, dupa victorii cu Inter Milano si Real Madrid, iar "Regele" anunta ca juniorii de la Constanta vor calca in curand pe urmele Barcelonei.

Fostul lider al "Generatiei de Aur" a dezvaluit conceptul pe care l-a creat la Academie, bazat pe un joc spectaculos si ofensiv.

"Mesajul e unul singur: acum sa nu mai spuna nimeni ca nu se poate! Baietii au aratat ca se pot bate cu echipe cu nume mare. Bravo lor! E semnul ca la Academie se munceste bine, doar altfel nu se putea sa fie aceste rezultate.

Noi avem un concept clar, toata lumea munceste intr-o singura directie. Avem filosofia noastra legata de joc. Poate ca nu o stapanim toti asa cum trebuie - eu o stapanesc, fiindca eu am creat-o -, dar poate ceilalti nu o fac inca. Dar lucram sa facem un fotbal frumos, ofensiv. Copiii muncesc in spiritul acesta si invata lucrurile importante. Ii invatam ca mingea trebuie sa fie ca o parte din corpul lor.", a declarat "Regele", intr-un interviu acordat editiei tiparite a cotidianului Prosport.

Hagi spune ca filosofia sa se bazeaza pe fotbalul total inventat de Ajax Amsterdam in anii '70 si ca Academia va ajunge in cativa ani comparabila cu cea a Barcelonei, La Masia.

"Eu am trait si am jucat in aceste locuri din care m-am inspirat. De la toti am luat cate ceva, dar e important sa ai o idee a ta. Avantajul meu e ca am stat in case mari, am avut antrenori foarte buni si am imbinat ce am invatat acolo cu spiritul meu. Lucrez dupa spiritul meu, adica sa castig mereu si sa fiu cel mai bun! E adevarat ca m-am nascut cu Ajax-ul lui Johan Cruyff si acela e fotbalul spre care tind: fotbalul total in care jucatorii fac ambele faze, joaca pe tot terenul.

Academia are multe idei din La Masia. Acolo e ceva incredibil! Dar si aceasta scoala a Barcelonei e construita pe modelul de la Ajax si de acelasi om. Vedeti, toate au legatura... Eu cred ca in curand o sa ajungem si noi la nivelul lor, peste 2-3 ani vom fi foarte competitivi.", a mai spus fostul mare international.

Academia Gheorghe Hagi a castigat editia din 2011 a trofeului Talent Cup, obtinand doua victorii si o remiza. Mai mult, juniorii "Regelui" nu au incasat niciun gol in partidele jucate cu Inter Milano, Kashima Antlers si Real Madrid.

Clasament Talent Cup 2011:

1.ACADEMIA HAGI 7 puncte (4-0)

2.Kashima Antlers 4p (3-5)

3.Real Madrid 3p (5-5)

4.Inter Milano 3p (6-8).

C.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
FC Barcelona eliminată, Atletico Madrid calificată! Toate calculele pentru Cupa Mondială din 2025
FC Barcelona eliminată, Atletico Madrid calificată! Toate calculele pentru Cupa Mondială din 2025
Înfrângerea şi eliminarea echipei FC Barcelona din Liga Campionilor, marţi seara, garantează calificarea formaţiei Atletico Madrid pentru noua Cupă Mondială a Cluburilor FIFA, care va...
#Gica Hagi, #Academia Gheorghe Hagi, #fc barcelona, #Talent Cup , #academie