Hagi, la un pas de "inalta tradare" in Turcia

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 11:31
5591 citiri
Hagi, la un pas de "inalta tradare" in Turcia

Gica Hagi, unul dintre cei mai buni fotbalisti din Europa, a fost la un pas de "inalta tradare" pe cand evolua in prima liga din Turcia.

"Regele" a ajuns in Turcia in 1996, pe final de cariera. Atunci, mijlocasul roman lasase FC Barcelona pentru a participa la proiectul ambitios al celor de la Galatasaray. Un motiv suplimentar a stat si in salariul promis de baskani, unul deloc de neglijat pentru un fotbalist de 31 de ani, aflat la ultimele sezoane din cariera.

Hagi a semnat cu Galata si i-a cucerit din primele partide pe fanaticii suporteri "Cim-Bom".

Numai ca, la nivel de conducere, lucrurile nu stateau chiar roz. Intarzierile la plata salariilor si primelor erau foarte mari, depasind chiar jumatate de an, astfel ca impresarii lui Gica, fratii Becali, au inceput sa ii caute alta echipa.

Foarte aproape de materializare a fost un transfer la rivala Fenerbahce, mutare ce ar fi dinamitat Istanbulul. Detaliile au fost puse la punct, jucatorul isi daduse acordul de principiu si se vorbea chiar de un transport sub escorta politiei pana la stadionul "Sukru Saracoglu" pentru semnarea contractului.

Numai ca Hagi s-a razgandit in ultimul moment.

"Pe mine ma respecta cei de la Galatasaray prin ceea ce am facut cu ei, prin fairplay-ul dovedit in momentele grele ale echipei. Cand am vazut stadionul asta ( "Sukru Saracoglu" - n.red.) cu Gica Hagi, i-am spus: Iti aduci aminte cand trebuia sa venim la Fener? Era neplatit de 7-8 luni. Discutasem cum sa venim cu politia de acasa, trebuia doar sa semneze contractul, dar Gica a renuntat, nu putea sa faca asa ceva", a povestit agentul Ioan Becali la Dolce Sport.

Povestea gestului de aur de la Istanbul. Capitanul Turciei i-a sarutat mana lui Hagi

Hagi a ales sa ramana la Galatasaray si a facut foarte bine, avand cea mai buna perioada a carierei.

Romanul a stralucit in marea formatie a turcilor, contribuind decisiv la castigarea Cupei UEFA si a Supercupei Europei.

La peste un deceniu de la retragere, numele lui Gica Hagi este rostit cu veneratie la Istanbul iar fanii Galatei il omagiaza de fiecare data cand romanul ajunge la meciuri pe "Turk Telekom Arena".

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Hagi transfer Galatasaray, #Hagi transfer Fenerbahce, #Hagi tradare Turcia, #Gica Hagi cariera , #Galatasaray