Opinii: De ce a rabufnit Hagi?

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 07:58
3422 citiri
Opinii: De ce a rabufnit Hagi?

Infrangerea de la Paris a nascut noi dispute in jurul nationalei, selectionerul Razvan Lucescu fiind contestat din ce in ce mai vehement.

Retragerea lui Marica, presupunerile lui Boloni si rabufnirea lui Hagi par sa anunte o revolutie pe banca nationalei Romaniei, acolo unde Lucescu junior se incapataneaza sa ramana.

Reactiile de marti ale lui Gica Hagi pot fi considerate o lovitura serioasa de imagine, cuvintele Regelui cantarind greu atunci cand vine vorba de echipa nationala. Dar de ce vin tocmai acum?

Capitanul "Generatiei de Aur" spune ca s-a simtit jignit de declaratiile selectionerul, care a trasat din nou o paralela intre Romania fotbalistica si cea economico-sociala. Nu e primul si nici singurul care "scandalizeaza" opinia publica cu astfel de declaratii.

De ce n-a rabufnit Hagi si la adresa jucatorilor care nu mai vad nimic in echipa nationala si nu mai considera reprezentativa "tricolorilor" o rampa de lansare.

Nationala Romaniei a fost pe locul 3 in lume, a prins aproape toate turneele finale timp 10 ani si a obtinut multe rezultate rasunatoare, dar trebuie sa observam si tendinta descendenta a fotbalului romanesc, piatra de temelie a reprezentativei.

Nu numai Razvan Lucescu a vorbit de o problema de atitudine, pana si unii jucatori au lasat sa se inteleaga ca cei de acum nu mai au orgoliul de alta data. Si de multe ori nici macar bruma de orgoliu ramasa nu poate fi sustinuta pe teren.

Desi numele lui Hagi se afla printre posibilii inlocuitori ai lui Razvan Lucescu, am o mare convingere ca Regele nu ar accepta postul de selectioner, asa cum a refuzat rand pe rand sa revina pe banca la echipele de club care l-au solicitat. Din tribuna e usor sa vorbesti si e usor sa ceri performanta.

Aceleasi declaratii le-am auzit in urma cu aproximativ 10 ani si din gura fostului portar bulgar Borislav Mihailov, atunci cand selectionata de la sud de Dunare incepuse sa se scufunde fara cale de intoarcere, cel putin pana acum.

Hagi, atac violent la Razvan Lucescu

Hagi catre Lucescu: "Tineretul" a invins Rusia, tu ai facut egal cu Albania

Loti Boloni a punctat lucruri similare, insa a fost mai putin transant, cel mai probabil datorita experientei vaste acumulate pana in prezent. Contestatar partial al actualului selectioner, Boloni vorbeste tot din urna tehnicienilor care au evitat nationala si Liga I, din motive reflectate in performantele celor doua "entitati".

Cred in continuare ca noi inca nu am inteles ca vremurile in care nationala speria Europa au trecut. Dupa prestatia excelenta din 1970 am asteptat inca 20 de ani pentru a vedea o nationala capabila sa faca fata cu brio la un turneu final. Perioada excelenta inceputa atunci a luat sfarsit in 2000, odata cu Euro, si de atunci pana si preliminariile sunt o problema.

Intrebarea lansata dupa meciul cu Albania ramane valabila: Contestam, injuram, cerem schimbare, dar pe cine punem in loc?

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi nu a reușit să se adapteze la echipele din Vestul Europei, Glasgow Rangers sau Alaves, astfel că este foarte aproape de un transfer la o nouă echipă. Mijlocașul român a evoluat...
#Gica Hagi, #razvan lucescu, #nationala Romaniei , #nationala