Gica Hagi: Iata cum putem sa jucam o semifinala de Mondial sau European in cativa ani

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 18:59
4750 citiri
Gica Hagi: Iata cum putem sa jucam o semifinala de Mondial sau European in cativa ani
Foto: Hepta.ro

Gica Hagi, liderul Generatiei de Aur, este de parere ca sunt tineri jucatori romani care in 5-6 ani pot depasi performantele echipei care a ajuns in sferturile Cupei Mondiale din 1994.

Patronul celor de la Viitorul Constanta a vorbit despre juniorii care sunt crescuti in prezent la academia sa de fotbal.

"Inregistrati asta. Exista potential ca noi, cei din Generatia de Aur, sa fim depasiti. In maximum 5-6 ani se pot depasi performantele noastre. Se poate sa jucam semifinale de Campionat Mondial sau European sau sa castigam si noi o data la juniori.

Trebuie ca sportul si fotbalul sa devina o prioritate de interes national. Daca nu, va fi foarte greu.

Eu incerc sa cresc campioni. Noi avem copii multi. Avem 40 de jucatori in momentul de fata, nascuti intre 1994 si 1999. Dintre care, 10 sau 11 sunt competitivi. Cei din 2000 sunt mai buni. O sa imi fie bine. Am de unde sa aleg. Le dau meciuri si vom fi competitivi", a spus Hagi, sambata, intr-o conferinta de presa, citat de Digi Sport.

Acesta a si glumit pe seama academiei sale, aratand insa ca jucatorii pe care ii pregateste nu vor fi "castraveti": "Noi am cultivat 7 ani si acum incep sa iasa roadele. Avem o gradina bogata. Vor veni lucruri bune, nu vor fi castraveti. Cand muncesti bine, lucrurile ies. Ca uleiul. Faci ce faci, il arunci in apa si el iese mereu la suprafata. Trebuie sa muncim bine, totul e facut numai din munca".

Fostul capitan al nationalei spune ca trebuie finantate de la stat academii de fotbal din primele trei ligi.

"Eu o sa fiu multumit cand Federatia, Guvernul Romaniei si Ministerul Sportului vor gasi o modalitate de a finanta toate academiile din primele trei ligi. Cluburile de fotbal sunt pilonii cei mai importanti ai FRF, iar stalpii adevarati suntem noi, care formam jucatori. Avem obligatia sa formam jucatori pentru ca loturile nationale sa ii selecteze pe cei mai buni.

E simplu. De aici trebuie plecat. Din pacate, noi nu avem acest suport in Romania. Dupa aceea trebuie reorganizarea la fotbalul profesionist. In Liga 1 trebuie o organizare foarte buna in privinta bugetelor si e nevoie stabilitatea echipelor. Sunt lucruri importante pe care trebuie sa le facem. Daca nu, o sa ajungem din ce in mai jos si o sa traim doar cu echipa mare", a mai spus Gica Hagi.

Si Marcel Puscas, vicepresedintele Comisiei Tehnice a FRF si coordonator al Centrelor de Excelenta pentru juniori ale Federatiei, a laudat academia lui Hagi.

"Degeaba exista doar cateva flori, gen Academia Hagi, Ardealul, Interstar Sibiu, Mihai Georgescu, Dinamo, Timisoara, Atletico Arad sau Centrele de Excelenta. E prea putin. Daca ar functiona cate o Academie Hagi in fiecare judet, n-ar mai fi nevoie de centrele federale, facute pentru a-i ajuta pe tineri", a spus Puscas, citat de Gazeta Sporturilor.

Viitorul are doi jucatori care au devenit oameni de baza la echipa nationala, in mandatul selectionerului Christoph Daum - fundasul Romario Benzar si mijlocasul Petre Marin. De asemenea, au mai fost convocati pentru meciul cu Polonia, din 11 noiembrie, si fundasul Bogdan Tiru si mijlocasul Dragos Nedelcu. Echipa lui Hagi este pe locul 3 in clasamentul Ligii 1, la 4 puncte de liderul Steaua.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Hagi performante nationala, #Hagi jucatori tineri, #Hagi semifinale Mondial European, #Hagi viitor nationala, #Hagi jucatori Viitorul, #jucatori Academie Hagi , #nationala