"Regele" Hagi, improscat cu mocirla din fotbalul romanesc

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 23:17
5242 citiri
"Regele" Hagi, improscat cu mocirla din fotbalul romanesc
Foto: Evenimentul Zilei

De foarte putine ori l-am vazut pe Hagi atat de suparat ca dupa meciul cu Steaua, pierdut de echipa sa la scor de neprezentare.

A mai fost atat de suparat atunci cand ne spunea ca "Generatia de Aur" merita statui si ca nationala nu va mai avea performante. Si atunci cand a zburat de la Istanbul la Bucuresti pentru a apara un club Steaua cu o conducere "muta". Si atunci cand s-a luptat ca un leu pentru ca Steaua sa nu ajunga pe mainile lui Gigi Becali. De fapt, se cam pot numara pe degetele unei maini momentele in care Gica Hagi a fost cu adevarat suparat in public.

Paradoxal, supararea si nervozitatea lui Hagi de dupa meciul dintre Viitorul si Steaua au o foarte mica legatura cu meciul in sine sau cu rezultatul lui. Acea rabufnire aproape disperata are legatura cu ce s-a intamplat inainte de partida. Iar ce s-a intamplat inainte se numeste mocirla din fotbalul romanesc.

Meciul dintre Viitorul si Steaua a fost precedat de un festival al declaratiilor si insinuarilor de prost gust, "oamenii de fotbal" avertizand asupra unui posibil blat si cerand ca cele doua echipe sa joace pe teren. Evident, totul fiind legat de victoria echipei lui Hagi din sezonul trecut, acel fabulos si norocos 5-2 din Ghencea.

"Regele" a reactionat putin spre deloc in momentul in care a fost atacat, insa s-a dezlantuit dupa fluierul de final. Avand o vasta experienta in fotbalul adevarat si profesionist, Hagi stie ca o echipa are nevoie de liniste inaintea meciurilor, nu de presiunea atat de prost inteleasa in Romania.

Viitorul a pierdut fara drept de apel intalnirea cu Steaua, dar Gica nu a primit scuzele pe care le astepta si pe care ar fi trebuit sa le primeasca. Ba chiar cei care l-au acuzat si-au permis sa faca alte remarci ironice si aluzii la corectitudinea unui om care, spre deosebire de multi altii, chiar nu poate fi aratat cu degetul.

Ei bine, aceste lucruri absolut normale si chiar banale pentru fotbalul autohton, sport in care spectacolul nu este facut pe terenul de joc sau in tribune, ci la emisiunile de profil unde diversi conducatori declara vrute si nevrute, l-au afectat serios pe Hagi, care, ca intotdeauna, a spus tot ce avea pe suflet.

Sigur ca are dreptate. Sigur ca intr-un fotbal profesionist un patron de club cum este Negoita de la Dinamo nu si-ar putea permite sa acuze o alta echipa de blat inainte ca meciul sa aiba loc, mai ales ca acea formatie castigase si partida cu "ros-albii" din sezonul trecut, nu numai pe cea cu Steaua. Sigur ca un antrenor cum este Cornel Talnar nu are voie sa comenteze intr-o asemenea maniera meciul unei rivale din lupta pentru evitarea retrogradarii.

Dar lucrurile astea nu sunt valabile in fotbalul romanesc.

Gica Hagi este oricum un patron atipic. El are actiunile clubului pe numele sau, nu pe cele ale nepotilor, verilor, unchilor sau bodyguarzilor. El nu-si crediteaza clubul pentru a scoate banii din conturi la prima vanzare de jucatori. Investitiile lui in fotbal sunt reale, se vad cu ochiul liber si oricine e curios poate face o vizita in localitatea Ovidiu pentru a afla cum arata o Academie de 10 milioane de euro.

Surprinzator este ca Gica Hagi nu a renuntat pana in acest moment.

Pentru ca, din pacate pentru el si pentru noi, nu poate schimba mentalitatea colectiva din fotbalul romanesc. Asa ca nu are decat doua optiuni: fie se retrage sau eventual se muta cu totul intr-o tara in care chiar poate face performanta, fie va prelua din "obiceiurile" dambovitene.

Deocamdata "Regele" a fost doar murdarit. Ramane de vazut daca va merge sa se curete sau daca va pune si el mana pe noroi si va lovi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Hagi fotbal romanesc, #Gica Hagi investitii, #Gica Hagi Romania fotbal , #Steaua
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza gavirloaia
gavirloaia
rank 1
mai fabulos-ule,tu chiar crezi ce ai scris?