Americanii i-au stricat ziua de nastere lui Hagi. "Regele" implineste 47 de ani

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 09:26
5668 citiri
Americanii i-au stricat ziua de nastere lui Hagi. "Regele" implineste 47 de ani

Ziua de 5 februarie trebuie sa fie una fericita pentru Gica Hagi, intrucat implineste varsta de 47 de ani, insa "Regele" fotbalului romanesc nu are doar motive de bucurie. In aceasta zi speciala, Hagi este atacat dur de jurnalistii americani.

Coincidenta sau nu, comentariul ironic la adresa lui Hagi a fost facut de jurnalistii americani de la ESPN tocmai in ziua in care "Regele" implineste varsta de 47 de ani.

Americanii il ironizeaza pe Hagi dupa ce acesta a ales ca echipamentul echipei Viitorul Constanta sa aiba chipul sau pe partea frontala.

"Gica Hagi, Maradona din Carpati, Bombardierul de la Marea Neagra, Comandantul, este o legenda in Romania adorata de toata lumea. Fostul star de la Barcelona si Real Madrid este, de asemenea, adorat, se pare, insusi de Gica Hagi. Ca patron al echipei de Liga II Viitorul Constanta si ca domnitor neoficial al natiunii, Hagi poate facem cam tot ce doreste, asa ca a hotarat ca echipa sa sa poarte tricouri impodobite cu fata zambitoare la o dimensiune foarte mare a gloriosului lor lider - Gica Hagi.

Seful din Constanta a dorit un echipament unic pentru jucatorii sai si le-a cerut celor de la Puma sa creeze ceva. A iesit un tircou albastru deschis cu fata lui Hagi impodobita pe partea din fata, iar grafica a fost formata dintr-un cod binar, dintr-un motiv bizar", a scris sursa citata.

Apoi, jurnalistii americani au solicitat un tricou cu chipul lui Hagi imprimat, cu conditia sa nu il plateasca.

"Poate ca este putin cam narcisistic si de neinteles pentru unii oameni, dar cu siguranta arata intr-un mare fel, iar Of The Ball isi doreste un tricou, preferabil gratis!", a mai scris sursa citata.

Bornele carierei lui Hagi

Nascut la 5 februarie 1965, la Sacele, Gica Hagi este considerat unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria omenirii. "Regele" si-a inceput activitatea fotbalistica la varsta de 10 ani, cand a ajuns la Farul Constanta sub comanda lui Iosif Bukossi.

In 1982, la varsta de 17 ani, 7 luni si 6 zile, Hagi avea sa debuteze in Diizia A, intr-o partida pierduta de Farul la Bacau, scor 0-3.

Un an mai tarziu, Hagi a debutat si in echipa nationala, sub comanda lui Mircea Lucescu, intr-un meci din deplasare cu Norvegia, terminat la egalitate, scor 0-0.

Au urmat alti sapte ani petrecuti in Divizia A, pentru Sportul (1983-1987) si Steaua (1987-1990). Caderea regimului comunist i-a adus lui Hagi un transfer la una dintre cele mai importante echipe din lume - Real Madrid. Pe Bernabeu, Hagi a petrecut doi ani, dupa care s-a dus inItalia, la Brescia. Dupa alti doi ani, in 1994, Hagi a revenit in Spania, la Barcelona, unde a stat pana in 1996. Ultimii cinci ani ai carierei si i-a petrecut in Turcia, la Galatasaray, unde a devenit cel mai apreciat strain din istoria clubului.

In echipa nationala a Romaniei, Hagi este cel mai bun marcator, cu 35 de reusite in 125 de partide.

Ca antrenor, Hagi a pregatit nationala Romaniei (2001), Bursaspor (2003-2004), Galatasaray (2004-2005 si 2010-2011), Poli Timisoara (2006) si Steaua (2007).

Palmares

Steaua: trei titluri ale Romaniei, doua cupe ale Romaniei, Supercupa Europei si finala Campionilor Europeni

Real Madrid: Supercupa Spaniei, finala Cupei Spaniei

Brescia: Cupa Anglo-Italiana

FC Barcelona: Supercupa Spaniei, Finala Cupei Spaniei

Galatasaray: patru titluri ale Turciei, doua cupe ale Turciei, doua Supercupe ale Turciei, o cupa UEFA, Supercupa Europei

A fost golgheterul Romaniei de doua ori, fotbalistul anului in Romania de sapte ori si a prins cea mai buna echipa a Mondialului din 1994.

Ca antrenor, are o cupa a Turciei in 2005, la Galatasaray.

Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi nu a reușit să se adapteze la echipele din Vestul Europei, Glasgow Rangers sau Alaves, astfel că este foarte aproape de un transfer la o nouă echipă. Mijlocașul român a evoluat...
Hagi "se alintă" după 5-1 cu CFR Cluj: "Mi-a crescut și mie credibilitatea"
Hagi "se alintă" după 5-1 cu CFR Cluj: "Mi-a crescut și mie credibilitatea"
Tehnicianul echipei Farul, Gheorghe Hagi, a declarat vineri seară, după meciul cu CFR Cluj, scor 5-1, că jucătoriii săi au făcut o partidă perfectă. ”Un meci perfect. Tot ce am...
#zi de nastere Gica Hagi, #Hagi la 47 de ani, #Gica Hagi , #stiri Gica Hagi