Analiza transanta a fotbalului romanesc facuta de Hagi: Suntem de rasul Europei

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 09:00
4730 citiri
Analiza transanta a fotbalului romanesc facuta de Hagi: Suntem de rasul Europei
Foto: Hepta.ro

Gica Hagi, unul dintre cei mai respectati oameni din istoria tarii noastre, a ajuns la concluzia ca fotbalul romanesc este de rasul Europei.

Evenimentele din ultima perioada, printre care declinul fotbalului romanesc si pierderea identitatii clubului Steaua, l-au determinat pe Hagi sa ajunga la aceasta concluzie.

"Suntem de rasul Europei. Un brand enorm de mare, Steaua, s-a rupt in jumate, iar inima suporterului nu stie unde e. Ce e asta? Hai sa facem sa reflectam, pana unde ajungem?", a spus Hagi la Dolce Sport.

Apoi, Regele a analizat si situatia de la echipa nationala, aflata de asemenea intr-un declin.

"Noi venim de la... noi am fost calificati la Europene, nu? E, intr-un fel sau altul, nu cred eu, echipa mare cel putin are 20 de jucatori care au cate 30 de meciuri internaionale la echipa nationala si inca vreo 30 in cupele europene, sau 50 de meciuri in cupele europene. Putem sa avem ambitie, putem sa speram. Ce facem atunci, nu ne mai prezentam sau cum?

A ajuns Polonia in fata noastra, erau acum 8 ani se uitau la noi ca la argentineni sau ca la spanioli. Si acum au ajuns in fata noastra. Si noi stam, si tot polemica. Acceptam lucrurile prea usor, le acceptam", a comentat Hagi

Totodata, Regele a mentionat ca exemplul academiei sale este unul de urmat.

"Eu am vazut nivelul la care am ajuns cu academia. Am ajuns sa jucam cu Porto, am vazut nivelul meu, nivelul care e intre noi si ceilalti, cat de departe, cat de greu e, cat de greu va fi. E o munca titanica care ne asteapta, pentru ca multi ani, acesti 26 de ani, nu stiu cat s-a construit.

Ce infrastructura avem, ce competitie avem, care e finantarea, cum se face un buget. Sportul e o prioritatea in Romania, lucruri, valori, lucruri importante de care trebuie sa discutam. Si nu discutam. Discutam total alte lucruri", a conchis Hagi.

C.S.

#Gica Hagi analiza fotbal romanesc, #Gica Hagi criza Steaua , #stiri Gica Hagi