Gica Hagi s-a tinut de cuvant: A indeplinit marea promisiune facuta in urma cu opt ani

Marti, 27 Martie 2018, ora 07:08
30314 citiri
Gica Hagi s-a tinut de cuvant: A indeplinit marea promisiune facuta in urma cu opt ani
Foto: Hepta.ro

In urma cu opt ani, la scurt timp dupa ce a infiintat Academia de fotbal ce-i poarta numele, Gica Hagi a facut o promisiune pe care putini au luat-o in serios. Opt ani mai tarziu, ea a devenit o realitate.

In 2010, la cateva luni distanta de la nasterea Academiei de la Ovidiu, Gica Hagi promitea ca va deveni principala "pepiniera" pentru loturile nationale si ca va da cel mai bun jucator din Romania.

"Peste zece ani, cel mai bun jucator din Romania va fi de la Academia Hagi. Si tot de la mine de la scoala va exista un nucleu de sapte-opt fotbalisti care va juca la echipa nationala", spunea Hagi in 2010.

Cum stau lucrurile la opt ani de la aceasta promisiune? Jucatorul roman cu cele mai bune rezultate in afara tarii este Razvan Marin, pe care Hagi l-a promovat la Viitorul, iar in 2017 l-a vandut la Standard Liege pentru 2.4 milioane de euro. Marin este urmarit de AS Roma si din vara am putea avea din nou un fotbalist la o echipa de top din Europa.

Apoi, privind loturile nationalelor Romaniei, observam cum Gica Hagi si-a pus amprenta asupra mai multor jucatori.

Dintre jucatorii folositi de Cosmin Contra in victoria din Israel, Romario Benzar, Razvan Marin, Alexandru Cicaldau, Alexandru Mitrita si George Tucudean au lucrat cu Hagi in ultimii ani. Pe banca a ramas si Cristian Manea, un alt fotbalist crescut de Hagi.

Chiar daca a pierdut meciul cu campioana mondiala Anglia, nationala U21 a Romaniei se afla intr-un progres vizibil si are sanse reale de calificare la Campionatul European. In confruntarea de la Wolverhampton, pe teren s-au aflat, de asemenea, mai multi jucatori care lucreaza sau au lucrat cu Hagi. Este vorba despre Capusa, Ghita, Ciobanu, Nedelcu, Doru Dumitrescu, Ianis Hagi si Florinel Coman. Pe banca s-a aflat si portarul Torday.

De asemenea, in cea mai in voga nationala a Romaniei, cea sub 19 ani, care e foarte aproape de calificarea la Campionatul European, regasim mai multi jucatori crescuti de Hagi. Este vorba despre Neciu, Baluta, Matan, Boboc si Dragus.

Prin munca din ultimii ani, Hagi a luat practic locul clubului Steaua, care obisnuia sa trimita in trecut cei mai multi jucatori la echipele nationale.

Acum, Hagi mai are pe "ordinea de lucru" inca doua promisiuni pe care vrea sa le duca la capat: sa descopere un nou decar care sa-i faca mandri pe romani, iar in 2020 lotul national sa fie format doar din jucatori trecuti pe la Viitorul Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Gica Hagi promisiune fotbal, #jucatori Hagi nationala Romaniei , #stiri Gica Hagi
Comentarii
Poza MAMULOS
MAMULOS
rank 5
Orb sau p...forumist sa nu vezi ce a facut Hagi