Planul lui Hagi pentru salvarea fotbalului romanesc

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 10:16
4874 citiri
Planul lui Hagi pentru salvarea fotbalului romanesc

Gica Hagi e hotarat sa se implice in stabilizarea financiara a fotbalului romanesc si a propus Ligii Profesioniste o noua strategie pentru Liga 1.

"Regele" ar vrea ca bugetele de salarii si de organizare a meciurilor sa fie asigurate si virate catre LPF inainte de inceputul sezonului pentru a preveni situatiile in care cluburile nu-si mai pot plati jucatorii, informeaza editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

Suma respectiva ar putea fi oprita si din drepturile TV ale echipelor, insa numai daca bugetul nu depaseste banii oferiti de Liga Profesionista. In caz contrar, cluburile trebuie sa reduca aceste costuri sau sa vireze diferenta ca forul condus de Mitica Dragomir.

Cu aceasta propunere Hagi vrea sa elimine si riscul ca formatiile din Liga 1 sa se desfiinteze pe parcursul unui sezon sau sa intre in incapacitate de plata, asa cum se intampla in acest moment cu Rapid Bucuresti.

Fostul mare international spera ca planul sau sa fie discutat in cadrul unei Adunari Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, dar vrea sa obtina si o noua lege a fiscalitati pentru sport intr-o intalnire cu sefii noului Guvern.

O noua impartire a drepturilor TV

Gica Hagi si-ar dori sa modifice si modul in care sumele din drepturile TV sunt distribuite catre cluburi. "Regele" considera ca actualul model in care banii sunt impartiti in functie de locul ocupat in clasament nu este cel mai potrivit si crede ca Liga 1 ar beneficia de implementarea sistemului utilizat in Anglia.

Acesta presupune ca o treime din suma sa se imparta in mod egal cluburilor din Liga 1, o treime safie esalonata in functie de locul diin clasament in sezonul precedent, iar cealalta treime sa se imparta in functie de locul ocupat la finalul fiecarei luni din sezonul in curs.

7 echipe amenintate de faliment

Liga 1 este aproape de un dezastru financiar in acest sezon, nu mai putin de sapte dintre cele 18 echipe fiind amenintate de faliment. Din acest motiv, FRF si LPF analizeaza posibilitatea ca numarul de cluburi din primul esalon sa fie redus cat mai curand.

Printre cluburile cu probleme se numara si Rapid, intrat in insolventa, dar si Dinamo, care are restante salariare de cateva luni catre fotbalisti, dar si alte datorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Hagi salvare fotbal Romania, #Hagi proiect Liga 1 , #stiri Gica Hagi