Ce n-a inteles "regele" Hagi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 07:34
8205 citiri
Ce n-a inteles "regele" Hagi

Gica Hagi a rabufnit si si-a facut praf jucatorii dupa ce acestia au avut evolutii modeste, chiar dezastruoase pe alocuri, in prima jumatate a play-off-ului Ligii 1. Totusi, "regele" a scapat din analiza o serie de lucruri foarte importante.

Trebuie spus, inainte de orice altceva, ca antrenorul Hagi s-a schimbat mult in ultimii ani. Si s-a schimbat in bine. El a devenit unul dintre cei mai buni tehnicieni din fotbalul romanesc si unul dintre putinii, foarte putinii antrenori care a reusit sa ridice o echipa plecand de jos.

Cu toate acestea, ratarea play-off-ului l-a facut pe acesta sa revina la niste obiceiuri mai vechi de-ale sale, unul fiind critica aspra si publica a elevilor sai.

Sigur, foarte probabil ca Gica se gandeste ca aceste "dusuri reci" ii vor trezi jucatorii, iar acestia vor avea alte exprimari in teren pana la finalul sezonului.

Totusi, atunci cand isi critica atat de dur si atat de des propriii fotbalisti, Hagi uita, sau poate doar evita convenabil sa spuna, cateva lucruri foarte importante.

In primul rand, chiar el a fost omul care a dat echipa peste cap in iarna. In calitate de antrenor si de patron al Viitorului a decis sa renunte la mai multi jucatori importanti, care confirmasera in tricoul constantenilor, mizand in schimb pe experienta altora "rodati" bine in Liga 1.

La prima vedere mutarea pare logica, renunti la cativa fotbalisti care, desi sunt buni, nu sunt obisnuiti cu aerul "tare" din varful clasamentului si aduci in locul lor oameni experimentati, care au trecut prin multe in fotbal. Ar fi fost logic daca ne aflam la inceput de mai, iar campionatul incepea peste doua luni, existand astfel timpul necesar integrarii noilor veniti in lot si, mai ales, in stilul de joc al echipei.

Hagi a rabufnit si face insinuari grave la adresa fotbalistilor sai

Facand aceasta schimbare in iarna, cand nu exista foarte mult timp, s-a incercat ceva pe repede inainte si rezultatul se vede, Hagi fiind "tradat" chiar de catre cei pe care pariase inainte de play-off.

In al doilea rand, nu trebuie sa uitam ca Viitorul este o echipa tanara si lipsita de experienta, iar o asemenea performanta, cum este calificarea in play-off si asigurarea practic a primei participari in cupele europene, ii relaxeaza pe jucatori. Chiar daca la nivel declarativ discursul e altul, la nivel psihic fotbalistii stiu ca sunt cu sacii in caruta, ca si-au indeplinit obiectivul de la jumatatea campionatului si ca nimeni nu are ce sa le reproseze acum.

Ori asta era treaba antrenorului, sa realizeze acest pericol si sa incerce prin diferite metode, inclusiv scoaterea din lot a unora sau promovarea altora, sa blocheze aceasta tendinta naturala de automultumire. Ceea ce Hagi nu a facut, el preferand sa utilizeze in mare acelasi lot pe care si l-a facut in iarna.

Iata, asadar, numai doua dintre motivele principale pentru care Gica Hagi, atunci cand spune: Eu stiu? Nu stiu, sunt intrebari pe care mi le pun, pentru ca nu am de unde sa stiu, ar trebui sa se uite bine de tot in oglinda si sa realizeze ca tocmai el este principalul responsabil.

Si, binenteles, sa invete din aceasta lectie si sa nu mai faca aceeasi greseala si pe viitor, indiferent de echipa pe care o va antrena.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gica Hagi Viitorul jucatori, #Hagi acuza jucatori Viitorul, #Hagi rezultate Viitorul , #Viitorul