Despre Gheorghe Ialomitianu

Gheorghe Ialomitianu este deputat de Brasov si vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

 

Are 51 de ani si este de profesie economist, detinand si calitatea de expert contabil. Din 2008 este conferentiar universitar doctor la Universitatea Transilvania, Brasov. Aflat la primul mandat de parlamentar, Ialomitianu a fost director la Finante in Brasov.

 

S-a nascut pe 14.09.1959, in comuna Bran, satul Simon, judetul Braşov, este casatorit si are un copil. 

 

Studii

In anul 1983 a absolvit Universitatea de Vest din Timişoara, iar in 1991 a primit diploma de expert contabil. In 2000 a primit carnetul de auditor financiar, iar in 2003 a primit diploma de doctor in contabilitate la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

 

A facut un stagiu de pregatire in domeniul administratiei publice – Institutul International de Administratie Publica in anul 2000, la Paris, un stagiu de pregatire in domeniul fiscalitatii – Ministerul de Finante, in anul 2000, in Olanda.

 

In 2002 a mers la stagiu de pregatire in domeniul controlului fiscal la Academia de Finante Bruhl din  Germania. A efectuat un stagiu de pregatire in domeniul fiscalitatii in 2004 in Franta si Suedia si un stagiu de pregatire in domeniul fiscalitatii in 2006 – Belgia. Este consultant fiscal din 2007.

 

Activitatea profesionala

 In perioada 1983-1985 a fost economist la Intreprinderea de Scule Risnov, iar intre 1985-1993  profesor la Scoala Comerciala „A. Barseanu” Brasov.

 

Intre anii 1993-1997 a fost lector universitar la Universitatea Transilvania Braso, iar in perioada 1997-2001- director general la D.G.F.P. Braşov.

 

In 2001 a obtinut functia de director executiv adjunct la D.G.F.P. Braşov, unde a ramas pana in 2008, iar de atunci si pana in prezent  este conf. univ.dr. la Universitatea Transilvania, Brasov.

 

In perioada 3 septembrie 2010 - 6 februarie 2012, Ialomitianu a fost ministru al Finantelor Publice. 

 

Proiecte

S-a implicat intr-o serie de proiecte, cum ar fi elaborarea unui sistem fiscal si contabil simplificat pentru intreprinderile mici care sa asigure reducerea poverii administrative, birocratiei si evitarea abuzurilor din partea organelor de control.

 

A lucrat la modificarea sistemului de alocare a resurselor bugetare atat la nivel national cat si la nivel local prin introducerea finantarii programelor si renuntarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite.

 

Un alt proiect a fost cel privind imbunatatirea sistemului de protectie sociala prin alocarea de resurse bugetare pe criterii echitabile si nu prin aplicarea de cote reduse de impozitare sau facilitati fiscale.

 

De asemenea, a lucrat la proiectul privind introducerea unui sistem fiscal care sa asigure impozitarea echitabila si reducerea posibilitatilor de savarsire a faptelor de evaziune fiscala si la elaborarea unui set de masuri pentru relansarea economica.

 

Un exemplu ar fi reducerea blocajului financiar prin compensarea obligatiilor institutiilor publice cu impozitele datorate de agentii economici catre bugetul de stat; crearea de locuri de munca sau mentinerea celor existente prin facilitati fiscale si accesul la unele resurse financiare.

 

Activitate publicistica, stiintifica, in foruri academice

A publicat 11 carti de contabilitate, finante si fiscalitate si are 70 de articole in reviste de specialitate in tara si strainatate in contabilitate, finante si fiscalitate.

 

Averea

Are impreuna cu sotia sa noua terenuri in judeţul Brasov atat în perimetrul municipiului dar si al localitatilor din preajma.

 

Un teren de 1.200 de metri patrati este in Prejmer, altul de 1.600 in Bran si unul de 400 de metri patrati in Brasov. 

 

Detine o colectie de tablouri in valoare de 40.000 de lei si nu are  participatii la nicio firma. Sotia sa este in consiliul de administratie la patru societati si presteaza servicii pentru alte 3 firme, primind 100.000 de lei pe an.

 

 

Link-uri utile:

Gheorghe Ialomitianu
Gheorghe Ialomitianu

Data nasterii: 14 septembrie 1959

Cariera:  deputat, economist, fost ministru al Finantelor Publice

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Gheorghe Ialomitianu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.