Ialomitianu: Primariile au cerut majorarea taxelor si impozitelor in 2012

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 17:06
2070 citiri
Ialomitianu: Primariile au cerut majorarea taxelor si impozitelor in 2012
Foto: RTV

Majorarea taxelor si impozitelor locale cu 50 la suta a fost ceruta de asociatiile primarilor, a precizat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

"Propunerile au venit de la asociatiile primarilor. In Codul fiscal exista o prevedere ca pot majora cu pana la 20%, bazat pe autonomia locala. Au fost 2 variante trimise de asociatiile primarilor: eliminarea acelei cote aditionale de 20% si sa aiba posibilitatea sa majoreze in functie de puterea contribuabililor si necesitatile bugetului, si, alta varianta, s-o majoram la 50%. Pana in momentul de fata, nu s-a luat nici o decizie", a declarat Gheorghe Ialomitianu, intr-o conferinta de presa de marti, privind bilantul ministerului pe care il conduce.

Ministrul a precizat ca modificarile vor fi discutate miercuri, in sedinta de guvern.

Ialomitianu: Taxele locale s-ar putea majora cu pana la 50 la suta

Ialomitianu a mentionat si cateva din realizarile Ministerului Finantelor din 2011. Astfel, potrivit spuselor sale, s-a reusit majorarea cheltuielilor pentru investitii de la 37,1 miliarde de lei, in acest an, la 38,1 miliarde de lei, in 2012.

"Emil Boc a considerat ca este foarte important sa asiguram mai multi bani pentru investitii, pentru ca asa putem asigura o crestere sustenabila. Este singura sursa pentru a avea atat bani in economie, pentru ca este vorba de multiplicarea veniturilor, dar si crearea de locuri de munca", a explicat Ialomitianu.

Un alt obiectiv l-a reprezentat realizarea bugetului pentru 2012, bazat pe o politica prudenta, pentru asigurarea stabilitatii financiare si economice, pe fondul unor conditii dificile de finantare a deficitului bugetar, dar si a incetiniri ritmului de crestere economica in tarile care reprezinta principalele destinatii pentru exporturile romanesti.

"Bugetul poate fi executat in conditii bune, poate sa faca fata unor derapaje, pentru ca avem un deficit de 1,9%, acel 'buffer', bani pusi de-o parte, si acordul cu FMI, care este preventiv, dar si acolo sunt bani puse de-o parte si avem posibilitatea sa-i folosim, desi nu am luat in calcul sa fie folositi pentru finantarea deficitului", a subliniat ministrul Finantelor.

Nu in ultimul rand, Ialomitianu a mentionat, drept realizari, reducerea numarului de agajati si a numarului administratiilor financiare, precum si a declaratiilor fiscale, un lucru cerut de mediul de afaceri.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Gheorghe Ialomitianu, #majorare taxe impozite locale, #acord FMI , #ministrul Finantelor