Gheorghe Ialomitianu: FMI este multumit de Romania

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 11:16
1895 citiri
Gheorghe Ialomitianu: FMI este multumit de Romania
Foto: arhiva

Ministrul roman de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, dupa intalnirea informala cu membrii conducerii FMI de la Washington, ca Guvernul de la Bucuresti nu are in vedere noi masuri de austeriate in perioada urmatoare. Rationalizarea cheluielilor, consolidarea fiscala si stimularea mediului privat sunt insa in continuare pe lista obiectivelor sugerate de catre Fondul Monetar International.

Lucrurile merg spre normalitate, a afirmat Ialomitianu, citat de Radio Romania Actualitati, dupa ce a participat la reuniunea FMI si BM si care a avut o intalnire informala cu membri ai boardului FMI.

"Nu este nicio problema legata de continuarea acordului cu FMI. Cei din conducerea Fondului au fost multumiti fata de eforturile care au fost depuse de Romania in implementarea reformelor structurale. Deci, Romania merge pe o consolidare fiscala si predictibilitatea politicii fiscale", a declarat ministrul Ialomitianu, pentru postul national de radio.

"Stabilitatea fiscala si ducerea masurilor pana la capat, acestea sunt politicile fiscale pe care trebuie sa le continue Romania, dar stam bine la deficitului bugetar si la datoria publica", mai spus Gheorghe Ialomitianu.

Conform sursei citate, Gheorghe Ialomitianu a spus ca marea problema este revenirea sectorului economic, unde Guvernul trebuie sa intervina prin masuri care sa ajute mediul de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Gheorghe Ialomitianu, #FMI acodul Romanaia, #FMI Romania masuri austeritate , #ministrul Finantelor