Ialomitianu: Cat am fost ministru, nu am primit rapoarte despre problemele de la ANAF

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 12:49
1234 citiri
Ialomitianu: Cat am fost ministru, nu am primit rapoarte despre problemele de la ANAF

Fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca atunci cand era in functie nu a primit rapoarte despre problemele de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Precizarea a fost facuta la The Money Channel, in contextul in care fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat de procurorii anticoruptie intr-un dosar de evaziune fiscala.

"Justitia functioneaza in Romania, nu se pune problema de a proteja pe unii sau pe altii, are posibilitatea sa se apere (Sorin Blejnar - n.red.), iar institutiile sa-si faca datoria. A fost prezent acolo (la DNA - n.red.), a declarat, va merge sa-si dovedeasca nevinovatia, institutiile sa-si faca datoria. [...] Au fost verificari ale Curtii de Conturi, au fost verificari ale corpului de control al primului-ministru, el chiar a dispus un control", a spus Ialomitianu.

El a mentionat ca toate controalele care au fost facute la ANAF, chiar de Curtea de Conturi, nu au dovedit ca exista abateri, astfel ca el nu a fost indreptatit sa faca vreo propunere in acest sens catre premier.

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, marti, ca a inceput urmarirea penala fata de fostul presedinte ANAF, Sorin Blejnar, pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat si ca acesta a primit interdictie de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Sorin Blejnar are interdictie de a parasi tara (Video)

Blejnar a stat, marti, timp de aproximativ o ora in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind citat in dosarul in care este anchetat, printre altii, fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, pentru o evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

"Da, am dat o declaratie, unde am prezentat tot ceea ce stiam despre situatia in cauza, adica nimic", a spus Blejnar, marti, la iesirea din sediul DNA.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...