Ziare.com

Ialomitianu: Nu facem o rectificare negativa a bugetului (Video)

de Irina Ursu
Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 12:30

   

Ialomitianu: Nu facem o rectificare negativa a bugetului (Video)
Ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu a anuntat luni ca Guvernul nu va face o rectificare negativa a bugetului, ci va aloca unele sume pentru Sanatate.

"Nu este vorba de o rectificare negativa, ci alocarea unor sume pentru sanatate si plata arieratelor din economiile unor ministere. Principalul minister care are economii, de la dobanzi, e ministerul de Finante. Miercuri cred ca se va lua o decizie, daca nu la sedinta urmatoare. Speram ca la sfarsitul lunii propunerea sa ajunga in Parlament", a declarat ministrul de Finante.

Guvernul va opera o rectificare bugetara, pana la sfarsitul lunii noiembrie, urmand a reduce alocarile pentru majoritatea ministerelor.

Reducerea va avea loc deoarece totalul incasarilor este sub nivelul prognozat, iar cresterea economica, bazata pe agricultura, nu a adus venituri la bugetul de stat.

Astfel, incasarile totale s-ar afla cu 700 de milioane de lei sub prognoza, impunandu-se o rectificare negativa, fie prin reducerea de cheltuieli la ministere, fie prin majorarea deficitului.

Aceasta este a doua rectificare a bugetului, prima fiind efectuata la inceputul lunii august, cand Ministerului Sanatatii i-au fost alocate doar 341 de milioane de lei pentru plata arieratelor si 1,7 miliarde de lei pentru creditele de angajamente pentru medicamentele compensate si gratuite.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 679 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor