Ialomitianu: Pentru 2012 nu putem reduce taxele si impozitele si nici majora salarii

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 20:19
1360 citiri
Ialomitianu: Pentru 2012 nu putem reduce taxele si impozitele si nici majora salarii
Foto:Evenimentul Zilei

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat luni in fata senatorilor din Comisia de buget ca anul viitor nu vor fi reduse taxe si impozite si nici nu vor putea fi majorate salariile bugetarilor la rectificare.

In cadrul comisiei s-a discutat despre posibila majorare a salariilor bugetarilor pentru anul viitor in perspectiva promovarii bugetului de stat pe anul 2012. In acest context, Ialomitianu a precizat pe de o parte ca taxele si impozitele nu vor putea fi reduse, dar si ca majorarea unor alte cheltuieli trebuie sa fie prudenta si sa tina cont de realitati.

"Nu trebuie sa luam masuri de dragul anului electoral si la jumatea anului sa ne cerem scuze. Nu putem sa luam unele masuri, de reducere a impozitelor si taxelor, de majorare a unor cheltuieli, fara sa avem cu certitudine ca lucrurile acestea sunt realizabile. Trebuie sa fim prudenti si lucrul acesta trebuie sa-l inteleaga si parlamentarii", a spus ministrul.

Ulterior, a mentionat ca Guvernul nu va putea efectua majorari salariale anul viitor, cu ocazia unei rectificari bugetare, avand in vedere anul electoral. "La rectificare nu putem sa dam salarii pentru ca in ultimele sase luni nu putem...", a mai precizat ministrul referindu-se la Legea responsabilitatii fiscale, care interzice majorarille de salarii si pensii inainte de alegeri.

"In momentul de fata nu putem veni cu reducerea unor impozite si taxe, desi imi doresc reducerea contributiilor sociale pentru angajator, costul fortei de munca este ridicat, dar trebuie sa vedem cand putem sa facem acest lucru, pentru ca nu vreau sa se intample ca in Bulgaria si Ungaria, sa venim cu reducerea unor impozite si taxe si dupa aceea sa ne cerem scuze ca trebuie sa venim cu niste masuri de ajustare a cheltuielilor sau marirea unor taxe", a mai explicat Ialomitianu.

De asemenea, ministrul a vorbit si despre un plan de restructurari in companiile de stat care va fi analizat cu FMI si Comisia europeana. Ialomiteanu a explicat faptul ca in bugetul de anul viitor pierderile inregistrate de companiile de stat vor fi cuantificate in deficit.

"Aici trebuie sa discutam la urmatoarea misiune a FMI si CE, dupa o analiza a programelor de restructurare in companii, care va fi marja pe care o pastram pentru acele pierderi ale companiilor, eu mi-as dori sa fie zero, dar nu totdeauna ceea ce-ti doresti se si realizeaza", a declarat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Ialomitianu taxe impozite, #Ialomitianu salarii 2012 , #ministrul Finantelor