Ziare.com

Ialomitianu: Reducerea TVA nu este posibila in urmatorii trei-patru ani

Luni, 28 Februarie 2011, ora 16:24

   

Ialomitianu: Reducerea TVA nu este posibila in urmatorii trei-patru ani
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca TVA nu poate fi redusa in urmatorii trei sau patru ani deoarece ar pune in pericol plata salariilor si a pensiilor. El a precizat totusi ca trebuie facute reduceri la contributiile sociale.

"TVA reprezinta un element de baza pentru buget si e greu sa luam o decizie sa reducem aceasta taxa, pentru ca altfel punem in pericol plata salariilor, a pensiilor, alocarile pentru investitii", a spus el pentru Evenimentul Zilei.

In plus, nici partidele de opozitie nu ar putea sa reduca TVA chiar daca vor promite acest lucru.

"Chiar daca partidele de opozitie spun ca au un program de reducere a TVA, este greu de luat o decizie, pentru ca trebuie sa asiguram functionarea institutiilor statului. E o sursa importanta pentru buget. Reduceri ar trebui sa urmeze in zona contributiilor sociale", a mai spus el.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ministrul Finantelor a explicat ca un sfert din banii bugetului au venit, in 2010, din TVA, asa ca este o sursa esentiala pentru vistieria statului. Ar putea fi, insa, reduse contributiile.

"Colegii mei lucreaza la impactul bugetar, impreuna cu colegii de la Munca. Luam in considerare o crestere a numarului de locuri de munca si o crestere a salariilor chiar si in institutiile publice. Deci, sunt premisele pentru a reduce contributiile, in principal la angajator", a adaugat Ialomitianu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 578 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DECI PESTE 3-4 ANI VOM AJUNGE LA NIVELUL DE TRAI DIN 2009 !!!!

?!?!?!?

 

ba sa ma scuze dl. Ialomiteanu

modificarea TVA este posibila, este fezabila, dar exista o teama in fata imprevizibilului.

nu-ti fie teama, domnule Ialomiteanu. chiar daca TVA nu scade exista un alt procent care scade sub TVA-ul pentru alimente de baza din alte tari.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor