Ialomitianu trimite Corpul de Control la CFR Infrastructura si Termoelectrica

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 21:00
1417 citiri
Ialomitianu trimite Corpul de Control la CFR Infrastructura si Termoelectrica
Foto: Antena 1

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a cerut Corpului de Control al ministerului sa verifice situatia contabila, din perioada 2007-2008, la CFR Infrastructura si Termoelectrica, deoarece exista suspiciuni ca bugetele nu au fost trimise pentru aprobare Guvernului.

"Am trimis Corpul de Control al ministerului la ambele companii", a declarat Ialomitianu pentru Mediafax.

Potrivit unor surse participante la sedinta de miercuri a Guvernului, ministrul Finantelor i-ar fi spus premierului ca are informatii "foarte grave", potrivit carora bugetele din 2007 si 2008 ale companiilor CFR Infrastructura si Termoelectrica nu au fost aprobate de Guvern, iar bilanturile contabile aferente acelor ani nu au fost depuse.

Discutia dintre Boc si Ialomitianu, a avut loc in contextul in care membrii Executivului vorbeau despre modul in care Eurostat a facut referire la deficitele Termoelectrica si CFR Infrastructura.

"Ministrul a anuntat in Guvern ca echipe ale Corpului de Control al Ministerului de Finante au inceput sa verifice situatia contabila a celor doua companii", au aratat sursele citate.

Eurostat are rezerve fata de datele transmise de Romania - vezi reactia INS

Eurostat si-a exprimat, marti, rezervele fata de calitatea datelor transmise de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar si nivelul datoriei guvernamentale in 2010. Potrivit datelor furnizate de Romania, deficitul bugetar in 2010 a fost de 6,4% din PIB, in timp ce nivelul datoriei guvernamentale era de 30,8% din PIB.

Ulterior, Statistica a anuntat ca Ministerul Finantelor a inceput verificarea datelor raportate de catre companiile de stat, la care urmeaza sa participe si experti ai BNR si INS.

O echipa de experti ai Eurostat va veni la Bucuresti la sfarsitul lunii mai pentru a discuta cu autoritatile romane despre deficitul bugetar de anul trecut. Astfel de vizite s-ar putea repeta lunar, la finele lunilor iunie si iulie.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Gheorghe Ialomitianu ministrul Finantelor, #Corp de Control , #ministrul Finantelor