Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ialomitianu: Vom putea plati pensiile si salariile in 2011

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 20:36
1075 citiri
Ialomitianu: Vom putea plati pensiile si salariile in 2011
Foto:Arhiva

Ministrul Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu a declarat sambata, la Bistrita, ca perspectiva financiar-bugetara pentru anul urmator este buna, iar salariile si pensiile vor putea fi platite, cu conditia ca politica Guvernului sa fie in continuare prudenta.

"Din punct de vedere al perspectivei financiar-bugetare pe 2011, avem o situatie buna, dar sa avem o politica in continuare prudenta. Vom avea un sistem de salarizare si de pensii sustenabil, putem plati salariile si pensiile, putem sa dam mai multi bani pentru investitii, pentru ca si proiectele de la nivel local sa poata fi finantate, putem atrage mai multe fonduri europene. Mentinem un sistem de fiscalitate redus, ma refer la impozitul pe profit si impozitul pe venit", a spus ministrul Finantelor.

Ialomitianu a respins ideea impozitarii progresive, enuntate de catre PSD, desi in anul 2000 chiar si social-democratii au vrut sa renunte la acest tip de impozitare, la propunerea ministrului Finantelor de atunci, Mihai Tanasescu.

Gheorghe Ialomitianu a declarat ca bugetul Romaniei nu poate suporta masurile sociale propuse de catre principalul partid de opozitie. "Ce ne propune PSD? Cheltuieli foarte mari in domeniul social. Acele cheltuieli sa stiti ca nu se pot finanta. Foarte multi parlamentari din PSD spun: domnule, daca noi am lua masurile pe care le propunem, am intra in faliment. Deci, ipocrizie din partea PSD", a spus Ialomitianu.

Ministrul Finantelor considera ca masurile luate de actualul Executiv, sprijinit de PD-L, ar fi fost luate de orice partid care ar fi fost la guvernare, "daca ar fi fost un partid constient, responsabil".

Gheorghe Ialomitianu a participat, sambata, la Consiliul de coordonare judetean al PDL Bistrita-Nasaud, unde vicepresedintele acestui partid, Ioan Oltean, a castigat cel de-al cincilea mandat in fruntea organizatiei bistritene. La eveniment au mai luat parte Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Ioan Botis, Traian Igas, George Scripcaru si Daniel Buda.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Gheorghe Ialomitianu salarii 2011, #bugetari salarii 2011, #pensii 2011 , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza WindowsXP
WindowsXP
rank 5
Bai, comunistule, nu te mai lua de PSD, ca nu asta ridica nivelul de viata al oamenilor!