Ialomitianu il contrazice pe Cseke: Ministrul Sanatatii a fost prezent la rectificare

Joi, 04 August 2011, ora 18:27
1399 citiri
Ialomitianu il contrazice pe Cseke: Ministrul Sanatatii a fost prezent la rectificare
Foto: Arhiva

Dupa ce ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a demisionat motivand ca nu a fost consultat de colegul sau de la Finanate pe tema rectificarii bugetare, Gheorghe Ialomitianu reactioneaza. El sustine ca a discutat cu Cseke Attila pe tema banilor de la Sanatate.

"Sunt multi ministri suparati ca nu au primit banii si nu cred ca e cazul ca atunci cand ti-e greu sa-ti dai demisia", a comentat Gheorghe Ialomitianu, la Realitatea TV, demisia lui Cseke Attila. El a adus detalii care sa ii sustina afirmatia conform careia ministrul Cseke ar fi fost consultat in privinta bugetului de la Sanatate.

Cseke Attila a demisionat din fruntea Ministerului Sanatatii

"Am vorbit, vineri, la minister, la ora 13:00, si cu domnul ministru Cseke si cu seful Casei National de Asigurari de Sanatate. Si, seara, ne-am intalnit si am discutat modul de alocare. Am mers pe ideea ca se duc bani pentru investitii si pe acordarea arieratelor. Domnul ministru stia ca are un minister foarte greu. Toti ministrii solicita bani si primesc atat cati sunt", a continuat Ialomitianu.

In replica, ministrul Cseke Attila a declarat ca discutia a existat dar nu a fost una detaliata si a avut loc inaintea intalnirii guvernantilor cu reprezentantii FMI. "Bugetul detaliat al Ministerului nu a fost discutat cu mine, Poate cel al Casei de Sanatate, da", a adaugat Cseke.

Ulterior, la B1 TV, Ialomitianu a spus ca Cseke a cerut 4 miliarde lei la rectificare, dar nu au fost bani. "Domnul Cseke a cerut 4 miliarde, noi nu aveam acesti bani, a spus ca are nevoie pentru reclasificarea spitalelor, programe si arierate", a adaugat Ialomitianu, care a lansat si un atac la adresa fostuli ministru, spunand ca de miercuri ANAF desfasoara un control la Ministerul Sanatatii existand suspiciunea ca pentru un miliard lei cheltuiti nu exista facturi justificative.

In acelasi timp, Ialomitianu s-a declarat surprins de gestul lui Cseke Attila de a se retrage din Executiv.

Cseke Attila, ministrul Sanatatii, a demisionat: Vezi reactiile politicienilor (Video)

Cseke Attila, ministrul proiectelor incomode - vezi ce a facut cat a condus Sanatatea

"M-a surprins pentru ca stia cu ce se confrunta, iar dansul are promisiunea ca la urmatoarea rectificare va primi bani pentru plata arieratelor", a precizat ministrul Finantelor, confirmand practic si informatia potrivit careia premierului Emil Boc care l-ar fi rugat pe Cseke sa ramana in Guvern in schimbul alocarii mai multor fonduri Ministerului Sanatatii.

Boc i-a promis lui Cseke bani mai multi pentru Sanatate ca sa ramana in Guvern - surse

Cseke Attila nu s-a lasat insa induplecat nici de premier, nici de colegii sai din UDMR si a anuntat joi ca demisioneaza. Potrivit legii, va mai sta la Minister inca 15 zile. Conducerea UDMR se reuneste luni pentru a discuta propunerile de inlocuitor al lui Cseke Attila la Sanatate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ialomitianu demisie Cseke Attila , #PDL