PDL: Ponta sa spuna ce inseamna un roman bogat. Guvernul mizeaza pe banii romanilor

Luni, 12 August 2013, ora 17:24
1698 citiri
PDL: Ponta sa spuna ce inseamna un roman bogat. Guvernul mizeaza pe banii romanilor

PDL ii cere premierului Victor Ponta sa defineasca sintagma "roman bogat". Solicitarea vine dupa ce primul ministru a declarat ca romanii cu venituri medii si mici nu vor fi afectati de noile taxe si impozite.

"Intelegem ca dupa standardele lui Victor Ponta un roman care inchiriaza o garsoniera cu cateva milioane de lei pe luna este un roman bogat. Pentru ca potrivit angajamentului luat de Guvernul Ponta in fata FMI, acest roman va plati noi taxe si impozite incepand cu 1 ianuarie. Pe logica lui Victor Ponta, Romania este o tara de oameni bogati care merita taxati", a declarat in conferinta de presa, sustinuta la finalul sedintei BPN al PDL, fostul ministru de finante Gheorghe Ialomitianu.

Replica lui Ialomitianu vine dupa ce guvernul a anuntat ca va mari impozitul pe chirie.

Reprezentantii Partidului Democrat Liberal sustin ca din cauza unei guvernari defectuoase nu se obtine crestere economica, fapt care va duce catre noi taxe si impozite.

"De la inceputul anului, Guvernul USL a venit cu 24 de noi taxe si impozite impuse prin modificari ale Codului Fiscal. Trei dintre ele urmeaza sa intre in vigoare de la 1 septembrie. Este un semn clar ca din cauza ca USL nu este in stare sa genereze crestere economica, Guvernul Ponta mizeaza totul pe banii din buzunarele romanilor", a spus fostul ministru de Finante, potrivit unui comunicat.

In aceeasi sedinta a BPN, Gheorghe Ialomitianu a lansat un apel catre Victor Ponta in care ii cere acestuia sa spuna ce spitale se vor inchide dupa ce vor fi taiate resursele financiare.

"In scrisoarea de angajament cu FMI, Guvernul USL spune ca va taia resursele financiare de la spitalele municipale si orasenesti. Acest lucru inseamna ca se vor inchide spitale in intreaga tara. PDL ii cere lui Victor Ponta sa spuna ce spitale se vor inchide, ce cuprinde pachetul de baza de servicii medicale si ce servicii medicale suplimentare vor primi cei care platesc asigurare facultativa", a spus Ialomitianu.

PDL sustine ca noul acord cu FMI nu este unul benefic Romaniei si ca nu va asigura rezolvarea problemelor de fond.

"Acest acord nu rezolva nicicum problemele de fond ale Romaniei - saracia si somajul. Opinia PDL este ca saracia si somajul nu pot fi combatute fara relaxare fiscala, adica fara adoptarea pachetului de masuri depus de PDL in Parlament deja", a adaugat Ialomitianu.

La sfarsitul lunii iunie, autoritatile romane au convenit cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) un nou acord preventiv pe doi ani care va totaliza patru miliarde euro, acordul stand-by urmand sa fie discutat de boardul FMI in toamna. FMI si CE vor avea o contributie egala la suma prevazuta in noul acord.

Romania a platit pana acum peste patru miliarde de euro din imprumutul de aproape 13 de miliarde luat de la FMI in 2009.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...