Replica PDL la lipsa de bani a lui Ponta: Ii cere demisia si anunta motiune pe buget

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 12:46
3417 citiri
Replica PDL la lipsa de bani a lui Ponta: Ii cere demisia si anunta motiune pe buget

Fostul ministru de Finante din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, duminica, ca PDL cere demisia lui Victor Ponta, pe care l-a descris a fi cel mai slab premier de la caderea comunismului, si va depune saptamana viitoare in Parlament o motiune pe buget.

"Declaratiile lui Victor Ponta de azi ne arata ca trebuie sa-si dea demisia de urgenta", a acuzat Ialomitianu.

De asemenea, Cabinetul Ponta a fost acuzat de incompetenta, dupa ce premierul a anuntat ca nu mai sunt bani la buget pentru ultimele 45 de zile din acest an din cauza guvernarilor anterioare.

"Ponta a distrus tot, acum este in panica si apeleaza la minciuni", declara democrat liberalul. Ialomitianu considera ca incompetenta cade pe umerii acelora care au facut rectificarea bugetara si nu au luat in calcul acest aspect.

"Cat de incompetent poate fi cineva care face o rectificare bugetara si apoi spune ca nu are bani?", s-a intrebat fostul ministru de Finante.

Ialomitianu a cerut Guvernului sa arate ce a facut cu cele 7 miliarde de lei, rezultate din taierile operate in invatamant si din bugetul asigurarilor sociale si incasarile mai mari cu 4,5 miliarde de lei la buget, anuntate anterior.

"A taiat din bugetul de asigurari sociale si de la invatamant, spune ca are incasari cu 4,5 miliarde de lei mai mari de la preluarea guvernarii, ce a facut cu cele 7 miliarde de lei? Taierile plus incasarile", a spus Ialomitianu.

"Ponta da cu o mana si ia cu doua"

Deputatul PDL a aratat ca intregirea de salarii anuntata de Guvernul Ponta este o idee ineficienta si practic anulata de cresterea preturilor, lucru rezultat din exercitiul dezastruos de guvernare.

Ialomitianu a mai acuzat Cabinetul Ponta ca, din vina sa, leul s-a prabusit la cel mai scazut nivel din ultimii 5-6 ani, iar inflatia a crescut, toate preturile majorandu-se.

"Prabusirea leului este cauza guvernarii Ponta, circul politic din iulie si august a dus la cea mai mare cadere a leului in ultimii 5-6 ani. Un alt efect negativ este cresterea inflatiei, am ajuns la 5%.

Este foarte clar ca Guvernul Ponta da cu o mana si ia cu doua, acea reintregire a salariilor a disparut odata cu cresterea preturilor", a subliniat Ialomitianu.

"Ponta va pune semnul Inchis pentru campanie pe usile Palatului Victoria

Gheorghe Ialomitianu a solicitat din partea PDL ca Guvernul sa depuna proiectul de buget pe 2013, inainte ca membrii Cabinetului Ponta sa intre in campanie electorala.

"Este clar ca Guvernul Ponta va pune lacat la Victoria pentru ca marea parte a ministrilor va pleca in campanie electorala. Inainte sa puna semnul Inchis pentru campanie pe usa, le cerem inca o data sa prezinte bugetul pe 2013", a adaugat Ialomitianu.

PDL va depune o motiune simpla pe buget

Fostul ministru de Finante a mai spus ca PDL va depune, saptamana viitoare, o motiune simpla pe buget, intitulata "Guvernul USL, frana de motor a bugetului".

Ialomitianu a aratat ca cele mai mari greseli comise de Guvernul Ponta au fost rectificarea bugetara si prabusirea leului din timpul crizei politice provocate de suspendarea lui Traian Basescu.

PDL nu este la prima motiune impotriva Guvernului Ponta, initiativele pe educatie si agricultura fiind respinse de Parlament.

Ponta: Nu mai sunt bani pentru ultimele 45 de zile din an

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca Guvernul nu mai dispune de fonduri pentru ultimele 45 de zile din an, din cauza modului in care fosta administratie a construit bugetul pe 2012.

Ponta nu are bani pentru ultimele 45 de zile din an: Nu exista nicio resursa pentru spitale

Totusi, seful Guvernului a explicat ca fondurile necesare ar putea fi atrase prin vanzarea licentelor 4G.

Citeste si:
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 1 decembrie, că se va ajunge în curând la o soluție în ceea ce privește reîmpărțirea atribuţiilor între Departamentul...
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Laura Vicol, propusă la șefia Comisei Juridice a Camerei Deputaților, va trebui să dea explicaţii publice cu privire la acuzaţiile care i se aduc. "Eu...
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Inteleg ca PDL-ul incearca sa se disculpe, dar sa vina cu argumente