Fost ministru de Finante: Ministrii USL se cearta pe buget

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 15:35
3515 citiri
Fost ministru de Finante: Ministrii USL se cearta pe buget

Fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu, deputat PDL, crede ca Guvernul a secretizat discutiile pe marginea bugetului de stat pe 2013 din cauza faptului ca exista mari probleme in impartirea banilor.

"Secretizarea nu s-a intamplat niciodata - si am discutat bugetul de 2 ori - sa se secretizeze discutiile. Singurul lucru care l-a determinat pe Ponta sa-l secretizeze e faptul ca nu s-au inteles cu ministrii in privinta distribuirii sumelor.

Sunt mari probleme intre ministri - Fenechiu se cearta cu Sova, din ce am inteles cei mai multi bani se duc la Sova, Dragnea (ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei - n.red) primeste foarte multi bani, nu administratiile locale. Foarte multi ministri sunt nemultumiti", a spus Ialomitianu pentru Ziare.com.

"Secretizarea a fost decisa si pentru a-l feri pe Ponta de probleme in partid - multi presedinti de Consilii Judetene doresc bani la nivel local", a adaugat fostul ministru.

El nu crede varianta prezentata de Guvern, conform careia secretizarea ar fi fost o strategie de negociere cu Fondul Monetar International.

"Faptul ca ar fi o strategie de discutii cu FMI e o minciuna - FMI va fi de acord cu majorarea salariilor pe care au facut-o si cu cresterea pensiilor cu 4% si a reducerilor de cheltuieli pentru investitii", s-a aratat de parere deputatul PDL.

Ialomitianu recunoaste ca au fost discutii pe buget si in cadrul guvernului din care a facut parte, insa niciodata nu s-a ajuns la secretizarea discutiilor.

Proiectul de buget pe 2013, secretizat de Ponta

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat, vineri, ca premierul Victor Ponta a cerut in sedinta de guvern ca proiectul de buget pe 2013 sa fie tratat ca si document clasificat, prin urmare nu poate furniza niciun fel de informatii pe acest subiect.

"In timpul sedintei de guvern, premierul Romaniei a cerut ca subiectul legat de discutia pe marginea bugetului (de stat pe 2013, n.r.) sa treaca la documente clasificate. Eu nu am acces la aceasta parte a sedintei, la documente clasificate, prin urmare nu am cum sa va dau nicio informatie pe acest subiect", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Andrei Zaharescu.

El a precizat ca "in partea sedintei in care se discuta documente clasificate participa doar ministrii". Intrebat de ce a fost secretizat proiectul de buget, Zaharescu a precizat ca informatiile "au fost clasificate pentru aceasta sedinta de guvern", urmand ca saptamana viitoare datele sa fie prezentate public, asa cum anuntase anterior primul ministru.

Ulterior, Guvernul a prezentat informatia conform careia secretizarea a fost facuta ca o "strategie" pentru negocierile cu Fondul Monetar International. Luni, Victor Ponta a oferit o interpretare usor diferita de a purtatorului sau de cuvant, spunand ca de fapt nu a fost secretizat proiectul de buget, ci doar strategia de negociere cu FMI.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ministrii USL cearta buget, #Ialomitianu Ponta secretizare buget , #stiri Gheorghe Ialomitianu