Despre Gheorghe Mirel Talos

Gheorghe Mirel Talos (3 decembrie 1973 la Zalau, jud. Salaj) este un politician roman, membru al Parlamentului Romaniei.

A urmat Scoala Generala nr.1 din Zalau intre anii 1980-1988 si Liceul de matematica-fizica (Liceul teoretic) intre anii 1988-1992.

A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Bucuresti in 1996 si Facultatea de Stiinte Politice a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) in 1999.

A urmat mai multe cursuri de specializare in domeniul politic in SUA, Anglia, Olanda si Israel.

Activitate politica

A fost consilier politic in Partidul National Liberal in perioada 1999-2002, intre anii 2002-2003 a condus o firma de consultanta politica, asociata cu o firma cu acelasi profil din SUA si a fost consilier politic al Primului-Ministru Calin Popescu-Tariceanu in perioada 2005-2007, cu rang de secretar de stat. Din ianuarie 2008 este deputat de Bucuresti, membru al Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor si membru al Comisiei commune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul activitatii SRI.

A publicat doua carti: Partidele politice in tranzitie (2002) si Indrumar in liberalismul politic (2004, cu un cuvant inainte de Constantin Balaceanu-Stolnici), precum si peste 50 de articole in reviste de stiinte politice sau analiza politica. Este membru in echipa editoriala a publicatiilor Cadran Politic si Perspective politice.

Este membru al consiliului de conducere si membru fondator al Asociatiei Copiii Satelor, organizatie ce sprijina copii din mediul rural din judetul Salaj in continuarea studiilor liceale si universitare.

Proiecte 

In scurta perioada in care a fost deputat de Bucuresti a sprijinit afirmarea tinerilor talentati in domeniul arte. Mirel Talos a depus si un proiect de lege pentru infiintarea unui salon de arta pentru tinerii debutanti, pentru care a creat si un site, www.salonuldebutantilor.ro.

De-a lungul timpului s-a implicat in obtinerea de fonduri si derularea de proiecte in judetul Salaj.

A sprijinit realizarea unor obiective de modernizare a satelor:

alimentarea cu apa in comuna Creaca, alimentarea cu apa in comuna Benesat, canalizarea si alimentarea cu apa in comuna Bocsa, asfaltari si pietruiri in localitatile Buciumi, Dragu, Bocsa, Benesat, Creaca si altele), realizarea de parcuri (in localitatile Zalau, Bocsa, Salajeni, Benesat, Biusa si altele), reabilitarea si dotarea scolilor (in localitatile Zalau, Creaca, Jac, Benesat, Biusa, Alunis, Bocsa, Salajeni, Buciumi si altele), constructia sau reabilitarea de biserici (in localitatile Brebi, Jac, Salajeni, Campia Salaj, Gilgau, Rus, Benesat, Alunis, Biusa, si altele), reabilitarea vechilor biserici de lemn (in satele Zimbor, Fodora), reabilitarea de camine culturale, realizarea de monumente publice si altele.

Gheorghe Mirel Talos
Gheorghe Mirel Talos

Data nasterii: 3 decembrie 1973 la Zalau

Cariera:  Deputat

Evenimente importante:  Candidat PNL, alegeri parlamentare 2008

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Gheorghe Mirel Talos, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.