Gheorghe Netoiu scrie in dosarul de candidat ca a fost colaborator al Securitatii

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 21:59

   

Gheorghe Netoiu scrie in dosarul de candidat ca a fost colaborator al Securitatii
Omul de afaceri Gheorghe Netoiu, care candideaza din partea PPDD pentru un loc de deputat in judetul Dolj, mentioneaza in declaratie pe propria raspundere depusa la Biroul Electoral Judetean Dolj ca a fost "lucrator al Securitatii".

Gheorghe Netoiu candideaza pentru alegerile parlamentare din acest an pe listele Partidului Poporului pentru Colegiul 1 de la Camera Deputatilor si si-a depus dosarul in ultima zi de depunere a candidaturilor, 30 octombrie.

La dosarul depus la Biroul Electoral Judetean, Netoiu a atasat si declaratia pe propria raspundere de colaborare cu Securitatea.

In acest document, Netoiu mentioneaza ca a fost lucrator al Securitatii: "cunoscand prevederile art. 292 din Codul Penal cu privire la falsul in declaratii, dupa luarea la cunostinta Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, declar pe propria raspundere ca am fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia, in sensul art.2 lit. a) -c) din ordonanta de urgenta".

Potrivit articolului 2, alin a) din OUG 24/2008, are calitatea de lucrator al Securitatii "orice persoana care, avand calitatea de ofiter sau de subofiter al Securitatii sau al Militiei cu atributii pe linie de Securitate, inclusiv ofiter acoperit, in perioada 1945-1989, a desfasurat activitati prin care a suprimat sau a ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului".

Din acest motiv, candidatura lui Gheorghe Netoiu a fost contestata de un ziarist atat la Biroul Electoral Judetean cat si la Tribunalul Dolj.

Netoiu a devenit cunoscut in calitate de investitor in fotbal, de-a lungul timpului fiind actionar la doua cluburi importante, Dinamo si Universitatea Craiova.

In octombrie 2008, el a fost trimis in judecata in dosarul transferurilor de fotbalisti, fiind acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea si Gheorghe Popescu.

Gheorghe Netoiu a intrat in politica in anul 2004, cand s-a inscris in PSD. Cinci ani mai tarziu, Netoiu a fost exclus din organizatia de Ilfov din cauza unor afirmatii facute la adresa partidului.

Ulterior, Gheorghe Netoiu a devenit membru al UNPR, iar in septembrie a demisionat, impreuna cu fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, inscriindu-se amandoi in PPDD.

Cei doi candideaza pe acelasi colegiu in Craiova, Netoiu pentru Camera Deputatilor, iar Solomon pentru Senat.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2220 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
executorul
rank 5
Pai mai trebia sa mentioneze? nu se vede?
Acum este in gasca pacaliciului ala dd-pp, dupa alegeri va fi in gasca lui HaHaila, colegul lui de la securitate cu dd-pp cu tot, adica Camorra portocalie va fi completa.
Comentariu inadecvat
kvinna
rank 5
La liberali si psd-isti nu exista securisti:-))))
.
executorul
rank 5
Sunt, dar cum ii depistam ii trimitem la origini,
adica in Camorra portocalie si la Capo di tuti Capi, HaHaila "consumatorul".
sevastian
rank 1
Opinia mea
Ar trebui sa fie lasati sa candideze numai cei care au fost colaboratori ai securitatii.Merita, la cate turnatorii au facut.
conti
rank 5
Ce este mai grav...
...este ca astia au inceput sa se mandreasca cu acest lucru.Daca am fi........n-ar trebui sa ia nici un vot si nici un partid n-at trebui sa accepte asemenea candidaturi pana in anul 20.000.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor