Gigi Netoiu se vrea deputat: Sunt mult mai multe aranjamente in politica decat in fotbal

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 20:29
3397 citiri
Gigi Netoiu se vrea deputat: Sunt mult mai multe aranjamente in politica decat in fotbal
Foto: Realitatea TV

Omul de afaceri Gigi Netoiu a explicat, sambata seara, ce i-a venit sa candideze la alegerile parlamentare din decembrie, in conditiile in care are tot ce-i trebuie, si bani si faima.

Fost membru PSD, Netoiu candideaza pentru un loc de deputat in colegiul Craiovita, pe listele PP-DD, in tandem cu fostul primar Antonie Solomon, care candideaza la Senat, tot din partea partidului lui Dan Diaconescu.

"Sper ca a venit vremea, dupa 23 de ani, sa mai schimbe ceva, sa nu mai alegem oameni care fac doar politica si nu au muncit o zi in viata lor", a explicat Netoiu, la Realitatea TV.

El i-a acuzat pe parlamentarii care "au venit in politica cu o Dacie si acum au sute de milioane", dar si pe politicienii care s-au imbogatit din afaceri cu statul.

"Eu nu am avut un leu din afaceri cu statul. Muncesc de 23 de ani", a subliniat el.

Rugat sa isi prezinte pe scurt biografia, Gigi Netoiu a reamintit ca a facut scoala de ofiteri de Securitate in perioada 1982-1985, dupa care a lucrat la Serviciul de Informatii si la Directia a V-a.

"In '89 am trecut la 215 (fosta unitate de informatii a Internelor, UM 215- n.red). Revolutia m-a gasit destul de bogat, eram singur la parinti", a mai spus Netoiu, reamintind si ca a facut investitii foarte mari la Cetate, din banii castigati ulterior in afaceri, dar si ca timp de 16 ani a investit in fotbal.

"Sunt mult mai multe aranjamente in politica decat in fotbal", a sustinut el.

Gigi Netoiu a promis ca, impreuna cu "Aurica Solomon", va pune pe picioare "60-70 de magazine cu produse bio" si s-a aratat dispus sa puna la dispozitie toata experienta sa ca om de afaceri, exprimandu-si temerile ca, daca nu se iau imediat masuri de redresare economica, in primavara Romania ar putea ajunge ca Grecia.

"Prioritara e agricultura, ca industrie nu mai avem, am taiat-o si am dat-o la fiare vechi", a comentat el.

Intrebat de ce nu a ramas in PSD, Netoiu a replicat "Eu niciodata nu am fost un tip sa mi se spuna cand sa ma culc si cand sa ma scol" si s-a aratat convins ca a venit vremea unor partide noi. "A fost furia portocalie, acu e furia rosie", a comentat el, referindu-se la PDL si USL.

Intrebat ce nevoie are sa fie parlamentar, cata vreme salariul va fi nesemnificativ fata de averea pe care o are, Gigi Netoiu a mai promis ca isi va dona salariul "la o casa de copii sau la o casa de batrani", iar el va munci pentru binele tarii.

In schimb, intrebat el cati bani are de gand sa bage in campanie, cata vreme Gigi Becali a aruncat pe piata suma de 5 milioane, Gigi Netoiu a replicat: "Cateva miliarde".

Gigi Netoiu este cunoscut pentru implicarea sa in fotbal, dar si pentru "Dosarul Transferurilor". Alaturi de alte sapte persoane a fost acuzat de un prejudiciu de peste 13 milioane de dolari pentru ca ar fi facut blat in cazul a 12 transferuri internationale ale unor fotbalisti romani in perioada 1999-2005, dar a fost achitat de judecatori.

La randul sau, fostul primar Antonie Solomon a semnat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, adeziunea de membru al PP-DD, urmand sa candideze pentru un fotoliu de senator in Colegiul 1 Craiova.

Ultimele sondaje il coteaza pe Solomon la 70%, mult peste contracandidatul sau, Marinica Dinca, din partea PDL. Fostul primar PDL al Craiovei a petrecut sase luni in arest preventiv, in perioada martie-septembrie 2010, dupa care a trecut la UNPR, din care a demisionat in urma cu circa 10 zile. El este in continuare cercetat intr-un dosar de coruptie, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, pentru a elibera autorizatia de constructie pentru un magazin PIC in Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Gigi Netoiu candidat deputat, #Netoiu candidat PPDD, #Antonie Solomon candidat deputat , #stiri Gheorghe Netoiu
Comentarii