Gigi Netoiu si un senator PNL, pusi sub acuzare de DNA intr-un tun cu vita de vie

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 20:53
5219 citiri
Gigi Netoiu si un senator PNL, pusi sub acuzare de DNA intr-un tun cu vita de vie
Foto: Arhiva Ziare.com

Gigi Netoiu si senatorul Dan Mihai Marian, alaturi de Luchi Georgescu, sunt urmariti penal de DNA sub control judiciar, intr-un dosar legat de dobandirea frauduloasa de la ADS a unui teren de 692 hectare plantat cu vita-de-vie.

Senatorul este acuzat de abuz in serviciu, iar Netoiu si fosta sa partenera de viata Georgescu de instigare la abuz in serviciu, instigare la complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, spalare de bani.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal diversi functionari de la Prefectura Vaslui si Comisia Judateana de Fond Funciar, precum si Tudor Stafie, fost primar in Husi.

Potrivit DNA, in 2007, o societate viticola controlata de Netoiu a dobandit in proprietate, in mod fraudulos, la preturi sub valoarea de piata, o suprafata de peste 692 ha plantata cu vita-de-vie, situata pe un teren din Husi, aflat in administrarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS).

Concret, Netoiu, in intelegere cu Luchi Georgescu, a cautat si identificat o modalitate ilicita prin care sa dobandeasca in proprietate, la preturi sub valoarea de piata, suprafata de teren in cauza.

Netoiu i-a cerut pe atunci deputatului Dan Mihai Marian ca, in schimbul unor foloase materiale, sa determine persoane cu functii "cheie" in procesul decizional legat de retrocedari sa il ajute in acest demers.

Procurorii sustin ca functionarii respectivi urmau sa gaseasca, sa deruleze si sa se implice intr-o procedura ilegala care, sub aparenta unei activitati legale de retrocedare catre persoane indreptatite, sa aiba ca rezultat obtinerea in proprietate, de catre societatea viticola controlata de Netoiu, a hectarelor de vita-de-vie.

DNA mai spune ca senatorul Dan Mihai Marian a controlat "din umbra" procesul de retrocedare, implicandu-se pe fiecare etapa si cunoscand ca activitatea este contrara legii.

Potrivit DNA, statul roman a fost prejudiciat cu 9.598.656 lei.

Amintim ca Netoiu a fost implicat in dosarul transferurilor din fotbal, primind o condamnare de 3 ani si 4 luni inchisoare. A iesit conditionat din inchisoare, dupa ce a executat un an si 9 luni inchisoare.

Luchi Georgescu este proprietara producatorului de vinuri Vincon Vrancea. A fost o perioada lunga de timp partenera de viata a lui Netoiu.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...