Gheorghe Nichita se întoarce la pușcărie. Pedeapsa definitivă primită de fostul primar fiindcă și-a spionat amanta cu Poliția Locală

Marti, 30 August 2022, ora 18:10
8151 citiri
Gheorghe Nichita se întoarce la pușcărie. Pedeapsa definitivă primită de fostul primar fiindcă și-a spionat amanta cu Poliția Locală
Fostul primar de Iaşi Gheorghe Nichita și fosta amantă Adina Samson, fosta anagajată a municipalității FOTO Hepta

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv marţi, 30 august, pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

Pedeapsa decisă de Curtea de Apel Iaşi este de cinci ani de închisoare cu executare.

Cum a abuzat fostul primar de resursele Poliției

În acest dosar, fostul edil a fost trimis în judecată în 2015. Au mai fost deferiți justiției Liviu Mihai Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași la data faptelor, și Ștefan Avirvarei, șef serviciu în cadrul Poliției Locale Iași la data faptelor.

Potrivit DNA, în perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, abuzând de funcția de primar, Nichita l-a determinat pe Hliboceanu să își indeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin folosirea necorespunzatoare a resurselor materiale și umane ale Poliției Locale Iași.

Primarul l-a determinat pe Hliboceanu să dispună, personal sau cu ajutorul lui Avarvarei, funcționarilor din poliție să efectueze activități de investigații în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane și a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale Poliției Locale Iași și producerii unei pagube de aproximativ 13.500 lei.

”Prin săvârșirea infracțiunii, Nichita a obținut un folos nepatrimonial necuvenit costând în informațiile rezultate din activitățile de investigații în teren și de supraveghere operativă, dar și un folos patrimonial necuvenit de peste 58.100 lei, întrucât nu a mai fost nevoit să achite această suma unui detectiv particular specializat pentru a beneficia de informațiile respective.

În perioada 30 ianuarie - 16 aprilie 2015, Nichita, în mod repetat, i-a determinat pe Hliboceanu și Avirvarei să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite”, au mai susținut procurorii.

Polițiștii au obținut desfășurătorul convorbirilor telefonice ale fostei iubite a lui Nichita. Potrivit anchetatorilor, o aplicație de tip ”spy” a fost instalată din dispoziția fostului primar pe un telefon mobil ce a fost făcut cadou ulterior persoanei supravegheate.

Nichita a avut acces și la date informatice referitoare la localizarea GPS, fotografii, videoclipuri, e-mail-uri, mesaje tip SMS, transmisii de date realizate prin aplicații Skype, WhatsApp.

În urma scandalului, Adina Samson, fosta iubita a lui Nichita, și-a dat demisia de la șefia Departamentului Managementul Calității din Primăria Iași.

Gheorghe Nichita se întoarce astfel în penitenciar, el fiind eliberat condiţionat în octombrie 2021, după ce a executat doar o mică parte din cei cinci ani închisoare primiţi într-un dosar de corupţie, în care a fost acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european.

Quarterly Report - Editia 4

O femeie și-a dat în judecată fostul soț pentru că s-a mutat cu amanta pe aceeași stradă. „Am suferit o depresie puternică”
O femeie și-a dat în judecată fostul soț pentru că s-a mutat cu amanta pe aceeași stradă. „Am suferit o depresie puternică”
O femeie din Italia și-a dat în judecată fostul soț, după ce s-a despărțit de ea, pentru că acesta s-a mutat împreună cu amanta pe aceeași stradă, la câteva sute de metri de casa ei....
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Pentru ca nu a acceptat să participe încă la o dezbatere televizată împreună cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan, actualul edil, este aspru criticat de...
#Gheorghe Nichita primar Iasi, #Adina Samson plangere Nichita, #spionaj, #amanta , #stiri Gheorghe Nichita