Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fosta iubita a lui Nichita: A vrut sa ma violeze in sediul Primariei Iasi, insa eu am refuzat

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 15:44
7191 citiri
Fosta iubita a lui Nichita: A vrut sa ma violeze in sediul Primariei Iasi, insa eu am refuzat
Foto: Ziare.com

Adina Samson, fosta iubita a primarului suspendat al Iasiului Gheorghe Nichita, audiata marti la DNA Iasi, sustine in plangerea penala depusa impotriva edilului in urma cu o luna ca acesta ar fi supus-o mai multor agresiuni fizice si psihice si chiar ar fi incercat sa o violeze in sediul primariei.

"In 9 octombrie 2014, aflandu-ma in biroul sau din Palatul Roznovanu (n.red. - unde se afla sediul Primariei Iasi), Gheorghe Nichita a vrut sa ma violeze, insa eu am refuzat si m-am smuls din bratele sale, acesta reprosandu-mi: 'Nu ma repezi, hai, da-mi cu ceva in cap', apoi continuand 'am apucaturi animalice, tot ce faci tu e rau'", a precizat Adina Samson in plangere.

Fosta iubita a lui Nichita mai sustine, in documentul citat, ca edilul a inceput presiunile si avansurile fata de ea imediat dupa ce a fost angajata in primarie, acesta folosindu-se de "ascendenta sa profesionala, pe linie ierarhica".

Adina Samson precizeaza in plangere ca initial a respins avansurile primarului, intrucat stia ca acesta este casatorit si pentru ca intre ea si el este o diferenta mare de varsta, insa in cele din urma a cedat sperand ca astfel presiunile asupra ei vor inceta.

"Folosindu-se de ascendenta sa profesionala pe linie ierarhica asupra mea, primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a demarat o ampla actiune de incercare de seducere a subsemnatei, in scopul determinarii mele sa initiez o relatie amoroasa cu el. (...) Din acel moment viata mea a devenit un calvar greu de suportat, Gheorghe Nichita avand un comportament extrem de agresiv la nivel fizic si verbal", se arata in plangerea penala depusa la DNA.

Ea mai arata ca ar fi fost palmuita de catre primarul Nichita in iulie 2014, in timp ce se aflau intr-un apartament detinut de edil pe un alt nume, in cartierul Podu de Fier din Iasi, dar si ca edilul i-ar fi spus ca o va "distruge" si ca acesta va fi "unicul" sau scop in viata pana cand moartea ii va desparti.

Adina Samson a atasat la plangerea penala mai multe intregistrari audio.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocatii lui Gheorghe Nichita, a declarat presei ca plangerile fostei iubite a primarului par a se suprapune cu termenele pe care acesta le are in instanta.

"Constatam cu regret ca de fiecare data cand domnul Nichita are termene la DNA, probabil doamna Samson, probabil avocatul acesteia ies cu stiri despre evolutia acestui dosar. Regretul este cu atat mai mare cu cat aceasta plangere a fost depusa acum trei saptamani. Daca doamna Samson avea de facut plangeri, trebuia sa le faca pe toate odata, iar faptul ca inca le mai face este o dovada de disperare", a precizat el.

Primarul gelos le-a scris iesenilor din arest: Va rog sa va ganditi la vecinul Gheorghe Nichita

Adina Samsom a fost audiata, marti, timp de cinci ore la DNA Iasi, ea povestind cu lux de amanunte ca a fost amenintata, hartuita sexual si chiar lovita de edilul iesean.

Potrivit avocatului femeii, Dragomir Tomaseschi, procurorii au chemat-o pentru a da declaratii privind plangerea penala depusa de aceasta la DNA, in urma cu o luna.

"In urma cu o luna, Adina Samson a formulat o plangere penala la DNA impotriva lui Nichita, pentru amenintare, hartuire sexuala si chiar lovire. Azi (marti - n.red.), ea le-a povestit procurorilor, cu lux de amanunte, suferintele emotionale si chiar fizice prin care a trecut. A fost o declaratie lunga, totul a durat cinci ore", declara avocatul Dragomir Tomaseschi.

Iasiul are un nou primar, dupa 12 ani cu Nichita, dar a ramas fara viceprimar

Tot marti, au fost audiati la Iasi de catre procurorii DNA Bucuresti mai multi functionari ai primariei iesene, intre care secretara primarului Gheorghe Nichita, dar si cativa sefi din primarie si de la Politia Locala.

Primarul Gheorghe Nichita se afla in arest la domiciliu din 8 mai, in dosarul in care este acuzat ca ar fi apelat la angajatii Politiei Locale ca sa-si urmareasca fosta iubita.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD. El a fost suspendat din functie in 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul judetului.

In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, seful Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in aceeasi institutie.

Gheorghe Nichita este suspectat in acest dosar ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale Iasi, institutie subordonata primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Adina Samson plangere Nichita, #Nichita bataie amanta , #DNA