Gheorghe Nichita, prima zi de munca la CJ Iasi: Nu voi incerca niciodata sa semnez documente economice

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 16:21
3105 citiri
Gheorghe Nichita, prima zi de munca la CJ Iasi: Nu voi incerca niciodata sa semnez documente economice
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul primar al Iasiului Gheorghe Nichita, cercetat in doua dosare de coruptie, a declarat in prima sa zi de lucru in calitate de consilier la Consiliului Judetean Iasi, ca va oferi doar consultanta si nu va semna documente economice.

"Ma voi ocupa doar de consiliere", a spus Nichita. Fostul primar al Iasului este, incepand de luni, consilier personal al presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa.

Maricel Popa a declarat ca se bazeaza pe sfaturile fostului primar.

"Incepand de astazi (luni - n.red.) avem un nou angajat la Consiliul Judetean, consilier la cabinetul propriu, in persoana domnului Nichita. Am considerat ca experienta domnului Nichita va fi benefica pentru proiectele pe care le vom desfasura in cadrul judetului.

Domnul Nichita nu va gestiona fonduri administrative, ma va ajuta sa iau decizii sau sa vad unele probleme care sunt in cadrul unor departamente. Avem foarte multe proiecte impreuna cu Primaria, dumnealui a inceput acele proiecte, le cunoaste si venirea sa este de bun augur", a declarat Maricel Popa.

La randul sau, Gheorghe Nichita a declarat, luni, jurnalistilor, ca pentru el angajarea reprezinta o ocazie de a pune la dispozitia Consiliului Judetean si a administratiei publice toata experienta pe care o are in administratie.

"Stiu fiecare activitate de serviciu si de gospodarire din acest judet si din acest oras si cred ca pot fi util. De la bun inceput am discutat cu domnul presedinte Popa, am stabilit clar ca nu voi incerca niciodata sa semnez documente economice sau proiecte, ci ma voi ocupa doar de consiliere. Atunci cand legiuitorul a facut aceste posturi de consilier pentru demnitarii publici le-a facut in mod special pentru a beneficia de experienta unor oameni si sa discute despre problemele sociale si administrative.

PNL are doar o atitudine politica. Orice ar face un om care are o pozitie, tot timpul vor aparea contestatari. PNL este intr-un con de umbra atat la Iasi, cat si la nivelul intregii tari", a spus Gheorghe Nichita.

Liderul consilierilor judeteni PNL, Romeo Vatra, anuntase ca va informa Comisia Europeana in privinta numirii lui Gheorghe Nichita in functia de consilier personal al presedintelui CJ Iasi, avand in vedere faptul ca cineva judecat intr-un proces implicand fondurile europene este pus sa le gestioneze.

Fostul presedinte al PSD Iasi si fost primar al Iasului, Gheorghe Nichita, este trimis in judecata in doua dosare de coruptie. Procurorii DNA il acuza intr-un dosar ca s-ar fi folosit de Politia Locala pentru a-si urmari amanta, iar intr-un alt dosar Nichita este acuzat ca ar fi luat mita 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nichita consilier CJ Iasi, #Nichita angajat CJ Iasi, #dosare Gheorghe Nichita , #DNA
Comentarii
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1
Capo di tutt'i capi este reabilitat.Traiasca mafia ieseana!