Nichita si sefii Politiei Locale Iasi au recurs la "mijloace specifice de tip mafiot" - referat DNA

Vineri, 08 Mai 2015, ora 15:10
4961 citiri
Nichita si sefii Politiei Locale Iasi au recurs la "mijloace specifice de tip mafiot" - referat DNA

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, precum si doi dintre sefii Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu si Stefan Avirvarei, au comis "repetate si grave derapaje de la regulile de bun simt si de la deontologia profesionala" atunci cand au supravegheat diferite persoane si au obtinut ilegal diverse informatii despre ele, potrivit DNA.

"Pe langa activitatile cu caracter infractional intreprinse, cei trei inculpati au comis repetate si grave derapaje de la regulile de bun simt si de la deontologia profesionala, incalcand cele mai elementare obligatii umane, dar si obligatii ce le reveneau in calitatea de functionari publici (...) ai autoritatilor publice de interes local: politie locala si primarie.

Fiecare dintre cei trei inculpati s-a folosit de sprijinul unor persoane aflate in subordinea lor ierarhica: primarul de cei doi inculpati, subordonati lui, iar cei doi inculpati de subordonati ai lor pentru accesarea bazelor de date, pentru fiecare dintre activitatile infractionale", se arata in referatul prin care procurorii DNA au contestat la Curtea de Apel Bucuresti respingerea arestarii preventive a celor trei inculpati.

Procurorii DNA apreciaza ca probele administrate in acest dosar sunt "substantiale si deosebit de relevante", demonstrand existenta unor prejudicii substantiale aduse Primariei Iasi si Politiei Locale Iasi.

"Sub aspectul vatamarii substantiale aduse subiectului pasiv principal, respectiv Politiei Locale si Primariei, sunt relevante probele din care rezulta ca si pentru o deplasare in alta localitate a unor efective ale politiei locale, pe traseul Iasi - Suceava in interesul infractional al inculpatului Nichita Gheorghe, a fost facut un efort logistic maxim, dar acesta trebuia facut cu orice pret, inclusiv prin intocmirea in fals de ordine de deplasare ca si cum ar fi in interesul serviciului, prin cautarea unei masini careia sa nu-i tremure volanul si care sa poata rezista la drum lung", se precizeaza in documentul citat.

In plus, procurorii sustin ca probele demonstreaza si faptul ca Liviu Hliboceanu a dat curs solicitarilor lui Nichita si pentru a nu fi sanctionat cu retinerea a 10% din salariu, situatia reiesind dintr-o convorbire a celor doi inculpati.

Pe de alta parte, cei trei inculpati sunt acuzati ca "nu s-au sfiit sa recurga in cadrul activitatilor infractionale abuzive la mijloace specifice de tip mafiot", in acest sens fiind mentionata implicarea unui membru al clanului "Cordunenilor" in amenintarea unei persoane care il deranjase pe primarul Nichita.

Solicitarea procurorilor DNA de a inlocui masura controlului judiciar cu arestarea preventiva este motivata prin pericolul pentru ordinea publica pe care l-ar prezenta cei trei inculpati din dosar.

Edilul gelos Nichita renunta la functiile din PSD, nu si la Primarie (Video)

Gheorghe Nichita s-a prezentat vineri la Curtea de Apel Bucuresti, unde va fi judecata contestatia DNA la decizia instantei de a-l lasa in libertate.

Pe 1 mai, Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a primarului din Iasi, Gheorghe Nichita, acesta urmand sa fie cercetat sub control judiciar, la fel ca si ceilalti doi inculpati din acest dosar - Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi si Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul politiei.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata de DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#referat DNA arestare Nichita, #DNA cerere arestare Nichita, #Nichita DNA , #DNA