Primarul Nichita din Iasi, trimis in judecata pentru ca si-a spionat iubita cu Politia Locala

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 12:55
3486 citiri
Primarul Nichita din Iasi, trimis in judecata pentru ca si-a spionat iubita cu Politia Locala
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul suspendat al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe fapte de coruptie, alaturi de sefi ai Politiei Locale.

Edilul suspendat este acuzat ca s-a folosit de angajatii Politiei Locale, aflata in subordinea primariei, pentru a o urmari pe fosta sa iubita.

Nichita a fost trimis in judecata, sub control judiciar, pentru instigare si complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice si la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, (2 infractiuni, din care una in forma continuata - patru acte materiale).

Dezvaluirile detectivului particular pus de Nichita pe urmele amantei

In dosar au fost mai fost deferiti justitiei Liviu Mihai Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi la data faptelor, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul Politiei Locale Iasi la data faptelor.

Cum a abuzat Nichita de resursele Politiei

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, in perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, Gheorghe Nichita, abuzand de functia de primar, l-a determinat pe Hliboceanu sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu prin folosirea necorespunzatoare a resurselor materiale si umane ale Politiei Locale Iasi.

DNA precizeaza ca primarul Nichita l-a determinat pe Hliboceanu sa dispuna, personal sau cu ajutorul lui Avarvarei, functionarilor din politie sa efectueze activitati de investigatii in teren sau de supraveghere operativa a unei persoane si a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinta prejudicierii intereselor legale ale Politiei Locale Iasi si producerii unei pagube de aproximativ 13.500 lei.

Primarul gelos le-a scris iesenilor din arest: Va rog sa va ganditi la vecinul Gheorghe Nichita

"Prin savarsirea infractiunii, Nichita a obtinut un folos nepatrimonial necuvenit costand in informatiile rezultate din activitatile de investigatii in teren si de supraveghere operativa, dar si un folos patrimonial necuvenit de peste 58.100 lei, intrucat nu a mai fost nevoit sa achite aceasta suma unui detectiv particular specializat pentru a beneficia de informatiile respective.

In perioada 30 ianuarie - 16 aprilie 2015, Nichita, in mod repetat, i-a determinat pe Hliboceanu si Avirvarei sa efectueze verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa foloseasca informatiile astfel obtinute si sa permita accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite", sustin procurorii.

Potrivit DNA, in 25 februarie 2015, fostul edil l-a determinat pe Costica Eugen Chisca sa obtina desfasuratorul convorbirilor telefonice initiate in ziua respectiva de aceeasi persoana supravegheata, respectiv fosta sa iubita.

Anchetatorii au retinut ca o aplicatie de tip "spy" a fost instalata din dispozitia fostului primar pe un telefon mobil ce a fost facut cadou ulterior persoanei supravegheate.

Fosta iubita a lui Nichita e ingrozita. A demisionat de la Primaria Iasi

In cursul aceleiasi luni, conform DNA, Nichita l-a determinat pe Stefan Avirvarei sa acceseze fara drept sistemul informatic apartinand persoanei supravegheate, in scopul de a obtine date informatice referitoare la localizarea GPS, fotografii, videoclipuri, e-mail-uri, mesaje tip SMS, transmisii de date realizate prin aplicatii Skype, WhatsApp.

Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin lui Nichita si Hliboceanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iasi, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Gheorghe Nichita judecata, #Gheorghe Nichita trimis judecata, #Gheorghe Nichita spionat iubita, #Gheorghe Nichita DNA , #DNA