Sub control judiciar, primarul din Iasi a ramas fara proiect politic

Luni, 24 August 2015, ora 19:42
2092 citiri
Sub control judiciar, primarul din Iasi a ramas fara proiect politic
Foto: Ziare.com

Primarul suspendat al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, nu stie daca va candida din nou la primarie, precizand ca in acest moment nu are niciun proiect politic in acest sens.

"Nu am niciun proiect politic in acest moment, personal. Singura chestiune care m-a interesat foarte tare este sa nu fie lupte intestine in PSD Iasi pentru ca sa se poata organiza alegeri in cunostinta de cauza.

Si primarii au spus: domne', nu vrem sa fie scandal, vrem sa fie liniste. Sigur, sa facem campanie in interiorul partidului si nu prin intermediul unor cotidiene din presa ieseana. Acesta este tot adevarul", a declarat luni Nichita, dupa sedinta BPN al PSD.

El sustine ca inainte de fiecare termen din ancheta penala care-l vizeaza apar atacuri la adresa sa.

"Pe 30 (august - n.red.) ar trebui sa-mi expire controlul judiciar. La fiecare termen pe care l-am avut in ancheta, cu o saptamana inainte sau cu doua-trei zile inainte au inceput sa apara tot felul de lucruri dintr-o anumita parte a presei, provocate de adversarii mei.

Am inteles treaba aceasta, dar au fost provocate de o parte a presei (...) si am avut discutii in acest sens si am primit informatiile necesare ca nu e bine ca sunt la partid, la Iasi, la PSD (...) ", a declarat primarul suspendat al Iasiului.

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din functia de primar al Iasiului in urma cu trei luni, dupa ce procurorii DNA au inceput sa il cerceteze penal. Tot in cursul lunii mai, Nichita s-a autosuspendat si din functia de vicepresedinte al Partidului Social Democrat. El a revenit in functie in urma unei decizii luate in urma cu doua saptamani in cadrul BPJ al PSD Iasi.

Nichita este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA ca in perioada ianuarie-aprilie, abuzand de functia de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul politiei, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa le foloseasca si sa permita accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Nichita este acuzat ca, in aceeasi perioada, i-a determinat cu intentie pe cei doi politisti sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajati ai Politiei Locale, a unor activitati de supraveghere a unei persoane, cu consecinta prejudicierii intereselor legale ale institutiei din care faceau parte si pentru a obtine un folos nepatrimonial necuvenit.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Gheorghe Nichita candidatura Primarie Iasi, #Nichita alegeri locale Iasi, #Nichita candidat alegeri locale, #Nichita alegeri locale 2016 , #PSD
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
primarul din Iasi este un nimeni..