De abia asumata, legea salarizarii va fi schimbata in 2010

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 20:50
2608 citiri
De abia asumata, legea salarizarii va fi schimbata in 2010

Legea salarizarii unitare va fi imbunatatita pe parcursul anului 2010, pana la finalul lunii septembrie, pentru o transparenta mai mare si pentru simplificarea acesteia, a declarat joi ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, la o zi dupa ce FMI a cerut imbunatatirea legii.

"Pe parcursul lui 2010, asa cum am si prezentat in corpul legii, vom simplifica procedurile, iar legea salarizarii unitare va avea mai multa transparenta. Vom lucra cu Ministerul Muncii pentru simplificarea legii si vrem ca pana la sfarsitul lui septembrie 2010 sa finalizam imbunatatirile", a spus Pogea.

El a mentionat, de asemenea, ca Parlamentul va trebui sa aprobe in primul trimestru din 2010 Legea responsabilitatii fiscale, care va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an.

"Sper ca legea sa intre in vigoare din 2011 si va stabili limitele cheltuielilor, mai putine rectificari bugetare si va infiinta o comisie fiscala independenta. Comisia Nationala de Prognoza (CNP, n.r.) ne va sprijini in elaborarea legii", a mai spus ministrul.

Reprezentantul FMI in Romania, Tonny Lybek, a spus miercuri ca Fondul va solicita guvernului imbunatatirea legii unitare a salarizarii in sistemul bugetar, care trebuie sa devina mai transparenta si mai usor de implementat, iar eliberarea urmatoarelor transe din imprumut depinde de raspunsul autoritatilor.

Guvernul si-a asumat saptamana trecuta raspunderea pe Legea salarizarii unice, insa PNL si UDMR au depus o motiune de cenzura, criticand prevederile actului normativ.

Motiunea a fost supusa dezbaterii si votului joi, dar a fost respinsa cu 112 voturi pentru si 137 impotriva, in conditiile in care 2 voturi au fost declarate nule.

Quarterly Report - Editia 4

Google actualizează funcționalitatea Quick Share cu suport pentru scanarea codurilor QR
Google actualizează funcționalitatea Quick Share cu suport pentru scanarea codurilor QR
Google aduce o îmbunătățire semnificativă funcționalității Quick Share, introducând suport pentru scanarea codurilor QR. Aceasta va permite conectarea mai rapidă și la viteze mai mari a...
Apple va lansa a doua generație de AirTag în 2025
Apple va lansa a doua generație de AirTag în 2025
Au trecut trei ani de la lansarea primului Apple AirTag, dispozitivul de urmărire care ajută utilizatorii să-și găsească obiectele pierdute sau furate. Deși informațiile despre o nouă...
#legea salarizarii schimbata, #Pogea legea unica , #FMI