Pogea: Banii de la FMI nu ajung la Bechtel sau pensii

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 18:59
1138 citiri
Pogea: Banii de la FMI nu ajung la Bechtel sau pensii

Banii de la FMI nu ajung la Bechtel si nici nu vor fi cheltuiti pe plata pensiilor, asa cum s-a vehiculat, ci ajung in rezervere de stat ale BNR pentru a consolida economia tarii, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Cresterea economica din ultimii 3-4 ani s-a bazat pe investitii straine directe, iar noi urmarim ca investitorii sa ramana aici. Cu acesti bani oferim stabilitate investitorilor si relansam incet economia tarii", a adaugat Pogea, la TVR.

Investitiile straine directe in primele doua luni ale anului au fost de 1,374 miliarde de euro, ceea ce, in opnia ministrului, reprezinta un semnal bun pentru stabilitate si deschiderea canalelor de creditare.

"Este un mare avantaj ca o tara sa poata sa obtina finantare in conditii mai avantajoase decat o finantare pe piata interna. Romania nu avut in aceste 4 luni intarzieri la plata pensiilor sau salariilor si nu va avea nici de acum incolo", a asigurat ministrul Finantelor Publice.

Gheorhe Pogea a anuntat si ca, in perioada urmatoare, va fi dezbatut un nou Cod Fiscal.

"Au fost unele interferente pentru a obtine imprumutul, dar se va tine cont de aceasta intentie de dezbatere a unui nou Cod Fiscal", a spus Pogea.

In ceea ce priveste impozitul forfetar, ministrul Finantelor Publice este de parere ca largirea bazei de impozitare este un obiectiv pentru a face fata pe viitor competitivitatii.

"Nu prea stiu ca tari care au realizat progrese sa fi facut aceste modificari pe masuri populare. Noi facem aceste modificari pe timp de criza pentru ca asa a fost sa fie", a conchis Gheorghe Pogea.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Gheorghe Pogea, #bani FMI, #impozit forfetar, #Bechtel , #FMI