Pogea: Nu e nimic de ascuns in acordul cu FMI

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 00:45
1330 citiri
Pogea: Nu e nimic de ascuns in acordul cu FMI

In acordul de imprumut al Romaniei cu Comisia Europeana (CE) si Fondul Monetar International (FMI) nu exista nimic secret, a dat asigurari, marti, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.

"Potrivit agajamentului cu FMI, imediat ce va fi aprobat de catre Parlament, nu este nimic de ascuns, il vom face public, cu toate conditionalitatile", a declarat Pogea, marti, la Antena 3.

Seful Finantelor a spus ca i se pare firesc ca romanii sa se intrebe ce contine acordul si cat vor plati in conditiile in care nu a fost facut public, insa a repetat ca va fi publicat dupa ce va fi aprobat in Parlament.

"Nu sunt lucruri care sa puna sub semnul intrebarii ce am zis pana acum. 98% din ce contine acordul am anuntat deja. Dar inteleg, nu a fost facut public, romanii se intreaba", a explicat Pogea, adaugand ca, in calitate de romani, trebuie "sa ne bucuram daca lucrurile nu merg in directie gresita".

In urma cu o saptamana, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a spus ca Fondul Monetar International nu publica scrisoarea de intentie incheiata cu Romania pentru a nu distorsiona piata, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

"Exista un curent de opinie ca acest acord, care a fost un pionierat, sa fie aplicat si altor state. In 5 luni, Romania a ajuns de la tara cu imagine negativa la un exemplu pozitiv", a spus guvernatorul Mugur Isarescu.

Autoritatile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentantii FMI in privinta unui acord stand-by pe doi ani cu institutia financiara pentru 12,95 miliarde euro si asupra unui pachet total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD in valoare de 19,95 miliarde euro.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Pogea FMI secret, #acord FMI Romania, #acord public FMI , #FMI