Pogea va impune ministerelor limite de cheltuieli

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 13:30
1170 citiri
Pogea va impune ministerelor limite de cheltuieli

Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca va cere miercuri ministerelor, in sedinta de Guvern, sa se incadreze in anumite limite de cheltuieli pana la sfarsitul anului, pentru ca Romania sa se incadreze in tinta de deficit bugetar convenita cu FMI, de 7,3% din PIB.

"Vom impune limite de cheltuieli pentru principalii ordonatori de credite si vom taia din cheltuielile care nu afecteaza mersul normal al economiei. Ne vom incadra in deficitul bugetar de 7,3% din PIB, am facut economii la cheltuielile cu dobanzile, pe care le voi anunta astazi in sedinta de Guvern", a spus Pogea.

"Nu este vorba despre reducerea cheltuielilor de investitii", a precizat ministrul interimar al Finantelor, fiind intrebat daca vor fi reduse cheltuielile de capital pentru a face reduceri de 1,6 miliarde lei.

Pe de alta parte, Pogea a precizat ca bugetul de stat pe anul 2010 nu poate fi prezentat in Parlament de actualul guvern interimar, intrucat "bugetul poate fi propus de un guvern care isi poate pune in aplicare politicile".

La audierile in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, Pogea afirma ca guvernul nu mai are timp pentru a aplica masura celor zece zile fara plata in sistemul bugetar, ca urmare a amanarii deciziei Curtii Constitutionale pentru 9 decembrie, ceea ce va duce la cresterea cheltuielilor bugetare cu 1,6 miliarde de lei.

Pentru acest an, guvernul s-a angajat, prin acordul cu FMI si Comisia Europeana, la un deficit public de maximum 7,3% din PIB, iar la finalul lunii septembrie a atins 5,14% din produsul intern brut (PIB), sub tinta convenita pentru trimestrul III, de 5,4% din PIB.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#Gheorhe Pogea, #limite cheltuieli, #incadrare deficit , #FMI