Croitoru si Pogea, propusi in consiliul de supraveghere al FP

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 21:19
1491 citiri
Croitoru si Pogea, propusi in consiliul de supraveghere al FP

Ministerul Finantelor Publice a convocat in 10 februarie o adunare generala la Fondul Proprietatea (FP), pentru numirea unui nou consiliu de supraveghere, din care vor face parte fostul ministru de finante Gheorghe Pogea si consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru.

Pe langa Pogea si Croitoru, Finantele au propus-o si pe Gratiela Iordache, cea care a preluat la sfarsitul lunii decembrie functia de presedinte al consiliului, dupa ce Mircea Ursache a renuntat la aceasta pozitie. De asemenea, actionarul majoritar vrea sa ii mentina in noul consiliu pe actualii membri Ene Dinga, Eduard Goean si Corin Trandafir. Un nume nou este in schimb economista Dumitrean Crinuta Nicoleta.

Tot la AGA din feburarie, vor fi aprobate rezultatele financiare pe 2009 si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an. Totodata, pe ordinea de zi se afla si doua informari cu privire la stadiul listarii Fondului la Bursa si cel al semnarii contractului de administrare cu Franklin Templeton.

De la sfarsitul lunii trecute, Fondul Proprietatea are si o noua conducere executiva, dupa ce consiliul de supraveghere l-a numit pe Ionut Popescu, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, in functia de director general al Fondului Proprietatea, fiind inlocuiti totodata si directorul economic si cel juridic.

Astfel, Daniela Lulache a fost revocata din functia de director general, Mihai Darie din postul de director economic, iar Laura Constantin nu va mai fi director juridic. in locul acestora au fost numiti Ionut Popescu, ca director general si presedinte al noului directorat, Cristian Busu in functia de director economic, iar Valeria Nistor va ocupa postul de director juridic.

In aceeasi data, Mircea Ursache a parasit functia de presedinte al consiliului de supraveghere, la cererea sa, in aceasta pozitie fiind numita Gratiela Iordache, deputat PDL.

Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist din mai 2008, de un consiliu de supraveghere, format din 7 membri, si un directorat, format din 3 membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a FP.

Fondul Proprietatea estimeaza ca va incheia acest an cu afaceri de 1,29 miliarde lei, de peste doua ori mai mari decat in 2008, in timp ce profitul ar putea urca cu 52%, pana la 709,3 milioane lei.

Fondul arata ca profitul net a crescut constant in ultimii ani, in urma catorva tranzactii de succes, iar in 2009 estimarea de profit a ajuns sa fie de trei ori mai mare decat rezultatul net de 212 milioane lei, din bugetul de venituri si cheltuieli.

De asemenea, lichiditatile FP au crescut in patru ani de la zero la 500 milioane euro, fiind, "foarte probabil", compania romaneasca cu cele mai mari disponibilitati de "cash".

Quarterly Report - Editia 4

Continuă domnia lui Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR urmează să fie confirmat pentru încă 5 ani
Continuă domnia lui Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR urmează să fie confirmat pentru încă 5 ani
Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, este pregătit să fie confirmat pentru un nou mandat de cinci ani. Parlamentarii urmează să voteze, până la...
Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Explozie a creditului guvernamental! A crescut în aprilie cu aproape 20% în termeni reali față de aprilie 2023
Finanțările acordate de bănci statului depășesc 225 de milarde lei la finalul lui aprilie, în condițile în care anul trecut se încheia cu un sold al creditului guvernamental de sub 197...
#consiliu supraveghere FP, #Lucian Croitoru FP, #Gheorghe Pogea FP, #consiliu Fondul Proprietatea , #ministru Finantelor