Gheorghe Pogea, acuzat de ANI de incompatibilitate (Video)

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 10:20
4274 citiri
Gheorghe Pogea, acuzat de ANI de incompatibilitate (Video)

Fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea este acuzat de catre ANI de incompatibilitate, pentru ca a detinut simultan o functie publica si una la privat, timp de trei luni.

Pogea a fost numit ministru al Finantelor in decembrie 2008, si a continuat sa mai lucreze timp de trei luni ca administrator la o firma a lui Adriean Videanu. Gheorghe Pogea a fost angajat al firmei Titan Mar.

Fostul ministru de Finante a negat acuzatiile care i se aduc, spunand ca a respectat intotdeauna legea cand a fost in functii publice.

"De fiecare data am avut grija cand am avut functii publice sa nu incalc legea. Cand esti intr-o functie publica trebuie sa respecti legea. Institutia ANI trebuie sa faca aceste verificari si va prezenta concluziile", a declarat Gheorghe Pogea, contactat telefonic de Antena 3.

"In perioada 2005 - 2006, domnul Gheorghe Pogea a exercitat functia de Ministru de Stat, iar, in perioada decembrie 2008 - decembrie 2009, a detinut functia de Ministru al Finantelor Publice. Potrivit dispozitiilor art. 41, alin. 1, pct. 4 din Legea 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, membrii Guvernului au obligatia declararii averii si a intereselor.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, conform dispozitiilor Legii nr. 144/2007, republicata, in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau posibila nerespectare de catre domnul Gheorghe Pogea, in calitate de Ministru al Finantelor Publice, a dispozitiilor legale referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor", se arata intr-un comunicat al institutiei.

A.B.

Quarterly Report - Editia 4

Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Răducu Mazăre s-a arătat foarte fericit de vestea eliberării tatălui său și a precizat că va merge cu familia să să-l aștepte pe Radu Mazăre la ieșirea din închisoare. Instanța a...
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
Dacă nu acceptă să participe la o dezbatere electorală, Nicușor Dan nu va mai fi susținut de liberali, în eventualitatea obţinerii unui nou mandat, a anunţat luni, 27 mai, în şedinţa...
#ANI Gheorghe Pogea incompatibilitate, #Gheorghe Pogea ancheta ANI , #ministru Finantelor