Bugetarii ameninta cu greva generala pe termen nelimitat

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 14:04
4244 citiri
Bugetarii ameninta cu greva generala pe termen nelimitat

In urma intalnirii cu ministrul Muncii, Gheorghe Pogea, si premierul Emil Boc sindicalistii au anuntat luni ca nu s-a rezolvat nicio problema ridicata de ei, drept urmare protestele vor continua si in etapa a doua si, daca va fi nevoie, vor face greva generala pe termen nelimitat.

"In urma discutiilor de azi (luni n.red.) cu reprezentantii Guvernului nu s-a rezolvat niciuna din cererile noastre. De aceea, protestele bugetarilor vor continua si in etapa a doua pana o sa determinam o schimbare radicala in comportamentul Guvernului Romaniei. Nu vrem sa mai participam la un monolog, ci la discutii sincere, deschise si transparente", a declarat Aurel Cornea, de la FSLI.

Alianta Bugetarilor din Romania a anuntat ca va continua probele de lupta, daca Guvernul isi va mentine atitudinea de nepasare in continuare.

"Programul nostru are si anumite parti specifice pentru fiecare sector de activitate. De exemplu, in invatamant, am decis sa nu trecem notele in actele oficiale. Si sistemul de sanatate are propriile probe de lupta. Iar ca forma generala vom continua cu actiuni de protest", au mai anuntat liderii bugetarilor.

In urma intalnirii cu ministrul Muncii, Gheorghe Pogea, si premierul Emil Boc sindicalistii au anuntat ca nu s-a rezolvat nicio problema ridicata de ei, drept urmare protestele vor continua si in etapa a doua si daca va fi nevoie vor face greva generala pe termen nelimitat.

"Puteam sa facem si ce vrea domnul premier. Problema e sa putem face asta in mod serios. Domnul Pogea a lasat sa se inteleaga ca va discuta legea unica a salarizarii tot cu presedintii de confederatii. Este clar ca pentru noi este important sa discutam noi asta. Vreau sa va spun ca nemultumirea in sistemul bugetar este foarte mare si daca Guvernul nu reactioneaza pozitiv amenintam cu greva generala pe termen nelimitat", a declarat presedintele Alma Mater, Anton Hadar.

Acesta a reiterat ideea ca ministrul Muncii a lasat sa se inteleaga ca vor fi reduceri de personal de 300.000 de bugetari.

"Nici nu stim ce inseamna sa reduci din educatie personal din moment ce noi suntem in deficit. Sa intelegem ca domnul Pogea ne recomanda sa nu mai crestem cifra demografica in acest mod?", s-a intrebat Anton Hadar.

Liderii bugetarilor s-au plans ca reprezentantii Guvernului le-au spus iarasi ca butelia nu are suficient oxigen si, daca lucrurile vor continua, se vor imprumuta si vom lua din alta parte oxigen.

"Tinand cont ca criza politica a cauzat pierderi de 2 miliarde de euro care puteau fi folositi pentru a mentine salariile, eu zic ca nu este cazul sa ne punem intrebarea ce pierderi provoaca aceasta greva absolut legala si indreptatita", a mai declarat presedintele Spiru Haret, Marius Nistor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#greva termen nelimitat, #intalnire lideri bugetari Guvern, #cereri nerezolvate Guvern , #stiri Gheorghe Pogea