Chiliman ii cere lui Basescu sa-l demita pe Pogea

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 17:12
950 citiri
Chiliman ii cere lui Basescu sa-l demita pe Pogea

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a cerut vineri demisia ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, din cauza ca de cateva luni institutia pe care o conduce refuza sa achite salariile profesorilor din sectorul 1, in ciuda solicitarilor adresate de Primaria sectorului 1.

"Dupa ce timp de opt luni a acoperit din bugetul local plata salariilor cadrelor didactice, a asistentilor maternali, a personalului didactic din institutiile de invatamant special, costurile programului guvernamental laptele si cornul, dar si lucrarile de consolidare si modernizare a scolilor, Primaria Sectorului 1 a ramas fara resurse financiare pentru a acoperi, in continuare, plata salariilor profesorilor si invatatorilor", a declarat vineri edilul, potrivit unui comunicat al primariei sectorului 1 remis Ziare.com.

Andrei Chiliman sustine ca ministerul de Finante a ramas impasibil la solicitarile legitime ale Primariei Sectorului 1, care a cerut alocarea, conform legii, a 44 de milioane de lei, suma necesara pentru plata salariilor profesorilor.

"In Sectorul 1, inceputul scolii este incert, intrucat ministerul de Finante refuza sa plateasca salariile profesorilor din acest sector. Ii cer presedintelui Traian Basescu sa-l demita pe ministrul Gheorghe Pogea care da dovada fie de incompetenta, fie de rea-credinta", a mai declarat edilul.

Ministrul Pogea si Guvernul pretind ca salariile profesorilor pe ultimele cinci luni ale anului 2009 sa fie platite integral de la bugetul local al Sectorului 1 si nu de la Bugetul de Stat, asa cum prevede legea si cum se intampla peste tot in Romania.

"Ori domnul Pogea nu are acesti bani si, atunci, orice ministru de Finante care a ajuns intr-o asemenea situatie, pleaca acasa. Ori domnul Pogea are acesti bani, dar nu vrea sa-i dea la Sectorul 1. Nu pot sa nu observ ca alte primarii de sector, colorate politic similar cu Guvernul, nu au aceasta problema. Si in acest caz, domnul Pogea trebuie sa plece acasa, eventual impreuna cu politrucii care l-au numit ministru", a mai declarat edilul.

Nu am fost ales sa acopar incompetenta lui Pogea

Andrei Chiliman a declarat ca le aminteste politrucilor ca el este ales sa reprezinte interesele locuitorilor din Sectorul 1, printre care nu se numara acoperirea incompetentei sau a relei-credinte a domnului Pogea.

"Banii locuitorilor din Sectorul 1 ii directionam catre investitii: reabilitarea scolilor - unde am investit aproape 150 milioane de lei numai anul acesta pentru lucrari de modernizare si consolidare - refacerea spitalelor, reabilitarea termica a blocurilor, infrastructura - care inseamna locuri de munca. Si ne facem datoria, chiar in an de criza! Sectorul 1 produce 10% din PIB-ul Romaniei si este o bataie de joc din partea Ministerului de Finante sa nu-si respecte obligatiile pe care le are fata de cea mai productiva comunitate din Romania", a mai declarat liberalul.

Edilul sectorului 1 a declarat ca si-a facut datoria si fata de domnii profesori pentru ca sunt singura primarie din Bucuresti care le-a acordat anul acesta bonusuri in tichete-cadou din bugetul local.

"Salariile profesorilor sunt insa treaba Guvernului. Si, pentru ca domnul Pogea nu si-a facut datoria, actionam Guvernul in judecata. Si sunt convins ca Justitia le va face dreptate profesorilor, parintilor si copiilor din Sectorul 1.

Imi declar solidaritatea cu profesorii din Sectorul 1 si fac un apel public la dansii: Chiar daca aveti toata dreptatea in acest caz, va rog ca, de dragul copiilor nostri si pentru prestigiul institutiilor noastre de invatamant, sa nu decideti neinceperea anului scolar. Ne vom bate umar la umar si vom recupera drepturile dumneavoastra!", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Andrei Chiliman cere demisia, #demisie Gheorghe Pogea, #neplata profesori sector unu , #stiri Gheorghe Pogea
Comentarii
U
Unul ce asteapta rezultatul procesului.
rank 1