De abia asumata, Legea salarizarii unitare va suferi "corectii"

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 15:29
1484 citiri
De abia asumata, Legea salarizarii unitare va suferi "corectii"

Imediat dupa ce legea salarizarii unitare trece de Curtea Constitutionala si este promulgata de presedinte, se va constitui comisia interministeriala care va opera "corectii" asupra ei, a declarat ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, adaugand insa ca nu va suferi modificari "cadrul general al legii".

Ministrul a precizat insa ca e posibil ca modificarea sa duca si "la o mai buna reprezentare a categoriilor sociale" in cadrul grilelor de salarizare.

Potrivit lui Pogea, grupul de lucru interministerial va avea termen pana la finele lunii iunie 2010 sa aduca simplificari la legea salarizarii unitare, "ocazie cu care vor fi facute corectii".

"In niciun caz nu avem in vedere modificarea cadrului general", a declarat ministrul.

Acesta s-a intalnit marti cu liderii sindicali pentru a dezbate o lista de revendicari, printre care s-a aflat si renegocierea pachetului de legi pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, referitor la legea salarizarii unitare in domeniul bugetar, la educatie si la restructurarea agentiilor guvernamentale.

Sindicalistii au mai cerut si cresterea salariului minim pe economie garantat in plata la 740 de lei in 2010 si la 1.300 de lei in 2014.

Pe lista de revendicari s-au mai aflat dezvoltarea economiei nationale, realizarea de investitii in economie si stimularea unitatilor economice, asigurarea protectiei lucratorilor aflati in somaj si elaborarea legii unitare a pensiilor.

In ceea ce priveste salariul minim, in principiu s-a cazut de acord pentru cresterea acestuia, insa aceasta majorare va fi negociata cu patronatele, in cursul zilei de marti, incepand cu ora 16.00. Cresterea va fi facuta in functie de posibilitatile economiei, sustine Pogea.

Sindicalistii trebuie sa se prezinte, marti, 12 octombrie, la Ministerul Muncii, cu o serie de propuneri legate de proiectele de sustinere a investitiilor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Gheorghe Pogea, #lege salarizare unica, #comisie interministeriala salarizare, #corectii lege salarizare , #stiri Gheorghe Pogea